home EVENIMENT DNA confirmă: Faptele descrise în nota DGPI, parţial investigate

DNA confirmă: Faptele descrise în nota DGPI, parţial investigate

Share

Unele porţiuni dn investigațiile jurnalistice RISE Project sunt obiectul unui dosar penal pe rolul DNA. Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă aceasta printr-un comnunicat de presă.

RISE Project: Cine este Liviu Dragnea. Conexiunea cu TelDrum

Urmărirea penală este începută deocamdată in rem, adică față de fapte, nu faţă de persoane. Din comunicatul DNA rezultă despre ce fel de anchetă ar fi vorba.

DNA anchetează şi aspecte din nota secretă DGPI, şi afacerile lui Dragnea din Brazilia

Din comunicatul DNA rezultă că ar fi anchetate diferite aspecte legate de Clanul Dragnea. De asemenea, căprocurorii au început să instrumenteze dosarul din 19 februarie 2016.

Astfel, ar fi vorba atât despre aspecte legate de nota secretă a DGPI. Dar și despre aspecte vizând afacerile lui Dragnea din Brazilia. Afacerile acestea sunt cele despre care RISE Project a dezvăluit că l-ar avea în prim-plan pe șeful PSD.

În ultimul timp, aceste investigaţii de presă l-au deranjat la maximum poate pe liderul PSD. Din desfăşurarea faptelor, s-a constatat că acesta ar fi folosit o instituţie a statului român, Fiscul. Aceasta pentru a-i intimida pe jurnaliştii de la cele două publicaţii.

Mai jos, comunicatul integral al direcţiei anticorupţie.

COMUNICAT DNA, din 7 iulie 2017, Nr. 690/VIII/3

Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanți ai mass media determinate de publicarea unei investigații jurnalistice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Share