home EVENIMENT Armata Română recrutează şi selecţionează rezervişti voluntari

Armata Română recrutează şi selecţionează rezervişti voluntari

Share

Armata Română anunţă că doreşte să recruteze şi selecţioneze 2.500 de rezervişti voluntari. Totul, de luni începând. Este vorba despre ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari.

Mircea Dogaru, Contrainformaţiile Militare şi Filiera Rusă

Mai jos, comunicatul integral al Ministerului Apărării Naţionale.

MApN. dă startul procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari pentru Armata Română

Prima etapă a procesului de recrutare și selecție a rezerviştilor voluntari ai Armatei României va începe luni, 10 iulie. Cu selecționarea candidaților care doresc să încadreze funcții de soldați și gradați rezerviști voluntari.

Recrutarea pentru posturile de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari se va realiza în etapa a doua- Aceasta după un calendar care va fi anunţat în timp oportun.

Procedurile de recrutare se desfășoară în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari. Dar şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia. Acestea au fost aprobate cu Ordinul ministrului Apărării Naţionale nr. M. 25/2017.

Armata Română caută recruţi cu experienţă militară

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediul centrului militar județean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente:

a) actul de identitate, în original şi în copie.
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii.
c) acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie.
d) permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Armata Română caută şi civili fără pregătire militară

La prezentarea la centrul militar, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

Pentru anul 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari, în 24 de judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Pentru alte detalii, cei interesaţi se pot adresa centrelor militare județene sau de sector. Adresele poștale și datele de contact ale centrelor sunt disponibile pe pagina de internet dedicată recrutării, accesând http://recrutare.mapn.ro/index.php?pagina=Contact sau
http://www.mapn.ro/contact/index.php.

Menţionăm că soldaţii şi gradaţii rezervişti voluntari, recrutaţi în baza Legii nr. 270/2015, reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care sunt recrutaţi în baza Legii nr. 384/2006 şi fac parte din rândul personalului militar în activitate.

Citeşte şi
O firmă cu profil imobiliar controlată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, de fiul
Trebuie sa incercam sa aflam cum am ajuns aici, cum am cazut de pe un
Armata română a testat, în poligonul de la Cincu, arma termobarică. Este una dintre cele
MApN a lansat pe portalul de licitaţii online, e-licitatie.ro, o cerere de ofertă. Este vorba
România va cumpăra rachete Patriot, lansatoare de rachete și blindate 8x8 din Stateşe Unite. Sunt
CAB a decis că echipa deținută de Gigi Becali nu mai are voie să folosească
Cine a fost şeful statului român cât timp Crin Antonescu a plecat să se relaxeze,
Cand nu poti sa spui ceva despre un om cu subiect si predicat, ai mai
Serialul Armaghedon a debutat cu Starea Armatei, apoi cu imensul scandal din jurul lui Adrian
O semifinală Eurovision amestecată, plină de muzică lipsită de valoare componistică, din care nu pot
Share