home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Diferenţa dintre o preluare de business peste insolvenţă şi cârnaţii din capul lui SOV

Diferenţa dintre o preluare de business peste insolvenţă şi cârnaţii din capul lui SOV

Share

Probabil ca Sorin Ovidiu Vantu si-a imaginat ca l-a facut praf pe Traian Basescu, vanzandu-i 92% din actiunile postului (probabil din actiunile off-shore-ului BlueLink Comunicazioni, actionar si el la Realitatea Media) lui Elan Schwartzenberg. Lucru pe care este greu de crezut ca are voie in acest moment sa-l faca.

foto: ziaremondene

Ceea ce nu pricepe SO Vantu este ca miza acestui continuu scandal din jurul sau nu este Realitatea TV, nici trustul sau media, ci infractionalitatea sa, care a intoxicat Romania si care acum ia sfarsit.

Si ca, din momentul in care s-a pornit Justitia, nu mai are cum sa se opreasca, atunci cand ea functioneaza cu adevarat. Practic, mesajul lui SOV de pe drumul spre bulau nu este un “o sa vedeti voi ce o sa-i fac lui Traian Basescu luni, cand o sa-i trag o smeta de-o sa cada la pamant”, ci mai curand un “coane, nasule, Basele, Traiane, ma predau, ii vand televiziunea lui Elan Schwartzenberg, numai lasa-ma in libertate, ca cedez”.

Sorin Ovidiu Vantu nu pricepe deloc ca miza nu mai este de mult timp televiziunea sa, ci faptele sale penale, care au luat fata propriei oficine media. SOV este victima propriilor sale plasmuiri media, in care a ajuns sa creada si in care si-a contruit o realitate paralela, in care tot ceea ce se petrece acum are legatura directa cu el. Se electrocuteaza o vrabie la Rasinari pe linia de inalta tensiune, absolut sigur are legatura si asta tot cu el.

Revenind la situatia actuala Realitatea Media: societatea care administreaza postul Realitatea TV (si nu numai) si la care este actionar majoritar (sau unic) BlueLink Comunicazioni, ce ar fi fost preluata in proportie de 92% de Elan, are popriri pe active si conturi blocate de catre ANAF.

~”Elan Schwartzenberg Blog: Posted on 08/09/2010 by Elan Ne cerem scuze dar in acest moment blogul este in constructie. Va multumim pentru intelegere!“~

Astfel, exista o procedura destul de complicata dupa care Elan Schwartzenberg sau orice alt om de investitor ar putea sa preia Realitatea Media, iar aceasta numai dupa ce Fiscul isi da acordul pentru tranzactie, mi-au declarat surse bine documentate.

In plus, la masa credala, intr-o procedura de insolventa lunga, complicata si extrem de agitata, ar putea intra inclusiv Asesoft, exact cum a spus Sebastian Ghita, ceea ce ar putea duce la adaugarea celor 12 milioane de euro, pe care acesta le-ar fi investit in postul de televiziune, asa cum sustine acesta, la restul banilor datorati de Realitatea Media. De-a lungul timpului, Realitatea Media s-a confruntat cu cereri de insolventa multiple, cum a fost cea din contractul cu Reuters, ulterior pare-se aplanata.

Aceasta probabil pentru situatia in care Elan Schwartzenberg denunta contractul de management Realitatea Media – Asesoft, lucru care ar complica si mai mult ecuatia preluarii postului lui Vantu de catre alt om de afaceri.

Care, pe de alta parte, poate fi in continuare ecuatia unei preluari ostile, in care si Ghita, si Schwartzenberg sunt actorii unui scenariu bine pus la punct. Sau nu. Vom intelege mai clar acest lucruri in timp.

Share