home CORUPTIE, POLITICA Delir Dragnea la Antena 3. “Vor să mă bage la puşcărie!”

Delir Dragnea la Antena 3. “Vor să mă bage la puşcărie!”

Share

Delir Dragnea pe postul de tembelviziune Antena 3, Liderul PSD, mai alb şi speriat ca oricând, a apărut din nou la televizor, vorbind despre aceleaşi lucruri. JOS PSD, proiectat pe Parlament la iMapp Bucharest de Cristian Mihai Dide

Pe măsură ce rupe sticla mai disperat cu fiinţa lui, acest om este mai disperat. Paradoxal, pare calm, dar este tot mai nervos, mai alb ca hârtia la faţă şi mai plin de resentimente.

A devenit un fel de combinaţie între Corneliu Vadim Tudor, Liviu Pleşoianu şi Năsturel Turbăţel care zgârie gardul unei televiziuni ca să ameninţe şi să diabolizeze realitatea. Şi, cu cât este mai furibund în atacurile sale, cu atât este mai lipsit de forţă. Trece cu plegomazin, doze ritmice.

Delir Dragnea. “Completele mele sunt nelegale”

Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completelor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei.

Este o cursă contracronometru cu acest sistem odios. Una din Legile Justiţiei e în vigoare, Înalta Curte spune că nu. Urmează Codurile Penale, începem dezbaterile la Legile Securităţii Naţionale. Vrem să-i aducem în matca lor.

Delir Dragnea. “Kovesi conduce acum Parchetul General”

Meleşcanu a dat semne că vrea să înceapă procedura de rechemare a lui Maior, adică să-i ceară, să trimită premierului, premierul la preşedinte. Hop, am înţeles, dosar penal. Tudorel Toader spune că a început evaluarea, sper să o termine totuşi.

Aşa cum nu am spus cum se termină evaluarea nici la Kovesi, n-o spun nici aici, dar asta e o întrebare retorică, dar hop şi lui, am înţeles, dosar penal. Vor, am înţeles, s-o pună sub acuzare şi pe doamna ministru de Interne.

Adică toate acţiunile astea fac parte din acelaşi scenariu: şi destabilizarea PSD şi destabilizarea guvernului şi intimidarea forţelor de ordine. (…) Planul e făcut în altă parte, dar acum, din câte am auzit, Kovesi conduce Parchetul General acum, ea stabileşte ce, cum să se facă, am înţeles că vor să ia dosare sau au luat dosare de la DNA, oricum…

Delir Dragnea. “Maior este cu pozele. Ponta este doar poştaşul”

Al lui Maior (este atacul – n.r.). Ponta e poştaşul. (…) Nu poate să fie doar acesta (singurul atac al lui Maior – n.r). Şi-a activat toate relaţiile, toate informaţiile.

Mă rog, informaţii despre mine ce să mai aibă, că toate informaţiile care ţin de mine sunt în spaţiul public demult? Sunt şi alea cu care nu am nici o legătură.

Delir Dragnea. “Amnistia este un act de dreptate”

Poziţia mea e foarte clară, aş vrea totuşi să vă spun motivaţia pentru care au cred că trebuie adoptată o astfel de măsură şi aici intru în contradicţie şi cu domnul Toader (ministrul Justiţiei-n.r.) şi cu alt coleg, nu mai ţin minte exact acum cine a spus, că în anul centenar trebuie să… asta ar fi un act de clemenţă.

Eu nu consider un act clemenţă, eu consider un act de dreptate, un act de reparaţie, pentru că noi discutăm de decizii, de condamnări, de cercetări, de dosare, de procese făcute la mii de oameni pe probe false, pe şantaj, pe protocoale, pe încălcarea legii.

Delir Dragnea. “S-au făcut dosare cu probe false”

Deci nu e vorba de clemenţă, nu putem, cum adică, să acordăm clemenţă unui om care este condamnat nevinovat? Nu-s de acord absolut deloc cu definiţia asta sau cu motivaţia asta.

Că trebuie dată prin ordonanţă de urgenţă, că trebuie adoptată ca şi lege în Parlament, rezultatele nenorocite ale acestor ani în care în Justiţie s-a intrat şi încă se intră de către instituţii care nu legătură cu Justiţia şi s-au făcut dosare bazate pe probe false, ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm toate abuzurile.

Share