Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a fost huiduit de protestatarii Rezist

Share

Un filmuleţ postat pe Facebook îi arată pe câţiva protestatari #rezist, printre care Cristian Dide şi Marian Ceauşescu, apostrofându-l pe Valer Dorneanu, preşedintele CCR.

Protestatarii către Valer Dorneanu: Ţineţi cu poporul!

Protestatarii spun că l-au întâlnit pe Dorneanu pe bulevardul Unirii şi au mers cu el până acasă.

“Aveţi un rol formidabil în ţara asta. De ce nu vreţi să ţineţi cu poporul, domnule? Aţi devenit antecamera PSD, stimate domn. Nu este frumos”, i-a spus unul dintre protestatari lui Valer Dorneanu.

“Demnitatea şi onoarea”, a răspuns preşedintele CCR.

Valer Dorneanu, în vizită în Rusia, în contra recomandării MAE

“Sluga PSD, oameni vânduţi”, a venit replica.

În discuţie a intervenit un alt bărbat, probabil paznicul clădirii, care strigă: “Pleacă de aici, ce cauţi aici?”.

“Slugă şi cârpă!”

Valer Dorneanu a revenit la uşă pentru a aplana conflictul şi l-a îndemnat pe bărbatul care schimba replici cu protestatarii să se retragă.

“Slugă şi cârpă”, s-a auzit în spatele bărbatului.

Printre cei care apar în video sunt Cristian Dide şi Marian Ceauşescu.

De altfel, Cristian Dide este cel care a proiectat, sâmbătă seară, cu un laser, mesajul „Jos PSD” pe Palatul Parlamentului, chiar în timp ce pe această clădire rulau proiecţii din cadrul festivalului internaţional iMapp, organizat de Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei a anunţat că va face plângere penală împotriva celor care instigă în timpul festivalului.

Greblă, despre protestarii care l-au apostrofat pe Dorneanu: Organele de ordine să ia măsuri

Fostul judecător al CCR, Toni Greblă, a declarat, duminică pentru MEDIAFAX, că organele de ordine ar trebui să ia măsuri faţă de protestatarii #rezist care au pus un video pe Facebook în care arată cum îl urmăresc şi apostrofează pe Valer Dorneanu, preşedintele Curţii Constituţionale.

“Din păcate, asistăm la o radicalizare a unor grupuri, din fericire minoritate, dar încurajarea unor asemenea atitudini, încurajarea polarizării societăţii pot crea pe termen mediu şi lung probleme foarte serioase vieţii politice, sociale, solidarităţii care este absolut necesară într-o societate.

Ar fi cazul ca organele de ordine să ia asemenea măsuri, dar este de asemenea responsabilitatea forţelor politice, a decidenţilor politici să descurajeze astfel de atitudini care nu fac decât să creeze premizele unei stări de violenţă, cu urmări imprevizibile”, a afirmat fostul judecător al CCR, Toni Greblă.

Toni Greblă: Să-l respectăm pe Valer Dorneanu

Ar trebui sau ar fi justificat să întreprindă acţiuni preşedintele CCR, Valer Dorneanu, împotriva protestatarilor care l-au huiduit, Toni Greblă a răspuns:

“Domnul Dorneanu ştie foarte bine ce trebuie făcut. Nu-mi permit eu să-i fac sugestii. Este sarcina tuturor celor care emit opinii în spaţiul public de a se desolidariza de asemenea gesturi sau fapte şi de a îndemna la solidaritate, respect, respectarea şi ascultarea opiniei altuia, însă în manieră absolut civilizată”.

Share