Decât o Revistă se închide

Share

Publicaţia de jurnalism narativ DoR (Decât o Revistă), fondată de Cristian Lupşa se închide, la 13 ani de la apariţia primului număr, relatează paginademedia.ro. Decizie vine după o perioadă de dificultăţi financiare, potrivit fondatorului publicaţiei.

„Oricum aş scrie propoziţia asta, tot greu e: din 2023 DoR nu va mai spune poveşti noi, iar redacţia, aşa cum o ştii, îşi va opri activitatea”, a transmis Cristian Lupşa, fondatorul și editorul publicației.

Acesta a detaliar într-o scrisoare trimisă cititorilor ce urmează să se întâmple cu DoR:

Ce se întâmplă cu DoR în continuare?

Încă de la început de septembrie publicăm săptămânal poveşti noi pe dor.ro. Vom continua în ritmul ăsta până la finalul anului, inclusiv într-un DoR #50 de colecţie

O să ne poţi citi şi în Concentrat, care deocamdată e plănuit şi el să se oprească odată cu DoR. (Aici am o notă de subsol: explorăm posibilităţi ca el să continue în afara DoR, fie dus înainte de echipa actuală, fie preluat de o redacţie prietenă.)

Ce se întâmplă cu abonamentul meu?

De astăzi octombrie nu se va mai debita niciun abonament recurent anual

De la finalul lui decembrie nu se va mai debita niciun abonament recurent lunar
Tu nu trebuie să faci nimic – doar să ne anunţi dacă cumva ţi-am retras banii, căci n-ar trebui să se întâmple

Din acest moment, niciun fel de abonament, nici lunar, nici anual, nu mai e disponibil pentru susţinători noi.

Dacă vreau să vă sprijin financiar până la final de an?

Cel mai simplu e să cumperi revista tipărită – numărul actual sau altele din arhivă, dar mai ales DoR #50, când apare. Dacă vrei să faci mai mult de atât, dă-ne un reply.

Ce se întâmplă cu acest newsletter?

Acest newsletter a fost gândit pentru susţinătorii cu abonament activ. Ce-am făcut e că am „îngheţat” lista la 1 octombrie, astfel încât toţi cei care au fost activi până azi să continue să-l primească până la finele anului.

Dacă vrei să renunţi, poţi da unsubscribe.

Chiar nu veţi face nimic din 2023?

Echipa de acum îşi va urma misiunile personale: unii se vor odihni o vreme, alţii vor face freelancing, alţii vor începe joburi noi.

ONG-ul care ne-a fost umbrelă juridică rămâne activ.

Redacţia o vom păstra până la finele contractului de închiriere, ca un spaţiu de lucru, de întâlniri şi de cursuri.

Se poate face totuşi ceva ca să nu vă opriţi?

Am primit de multe ori această întrebare în ultimele luni, de la colaboratori, alumni DoR, prieteni şi susţinători. Răspunsul e „nu”.

Ce poţi face e să ni te alături în a ne bucura de ce am avut, de poveştile pe care le vom mai spune şi de a învăţa împreună să gestionăm o pierdere.

Încă din vară, revista şi-a restrâns activitatea şi echipa, iar de la 25 de angajaţi, revista a rămas cu mai puţin de 10. Printre cauzele care au dus la închiderea revistei se află scăderea numărului de cititori care intrau pe site, precum şi susţinătorii care plăteau pentru DoR, relatează paginademedia.ro.

Share