home MASS MEDIA, POLITICA Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, recepţionează limbi scârboase de la EvZ

Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, recepţionează limbi scârboase de la EvZ

Share

Dănuţ Andruşcă, inegalabilul ministru al Economiei, care umileşte orice omolog al său prin intelectualitatea sa explozivă, este periat, decapat, curăţat de scame şi lăudat de EvZ, într-un interviu povestit de EvZ

Andruşcă nu e singur în Executiv. Mai sunt şi alţii ca el. Până acolo, o mică introducere:

Dănuţ Andruşcă

“Numirea sa la conducerea Ministerului Economiei a fost o surpriză pentru toată lumea, în condiţiile în care în ianuarie anul acesta multora le părea un ilustru necunoscut, aflat la primul mandat de parlamentar”, spune EvZ.

Da, dar încă nu-i ridicase osanale Evenimentul zilei. “EvZ a reuşit să stea de vorbă cu el şi a aflat care este povestea celui mai discret ministrul din Guvernul Dăncilă, dar şi care sunt planurile de viitor în fruntea ministerului pe care îl conduce”, spune jurnalistul-intervievator.

Care gândeşte cu glas tare, fără milă, necruţătorfaţă de interlocutorul pe care să pregăteşte să-l încolţească, cu întrebări cât mai incomode:

Prima întrebare care îţi vine în minte dacă eşti faţă în faţă cu Dănuţ Andruşcă este: de ce nu are apariţii publice?

Făr doar şi poate, aşa stau lucrurile.

Dănuţ Andruşcă, discretul şi onestul

Așa cum am spus și cu ocazia bilanțului pentru 6 luni de mandat, sunt un om discret, onest, onorat să muncesc pentru țara mea. Sunt un om obișnuit, și cu bune, și cu rele, așa cum sunt majoritarea românilor. Nu sunt obișnuit cu lumina reflectoarelor și camerelor de luat vederi, nu sunt un om care să iubească circul și spectacolul politic.

, spune Andruşcă.

A doua întrebare vine natural: ce părere are despre cei care îl critică?

Sunt un om empatic, îmi dau seama când persoana din fața mea vine cu inima deschisă și cu bună-credință și când vine cu rea-voință. Sunt sătul de încercările unora sau altora de a râde pe seama mea, prin întrebări pe care ei le cred încuietoare, dar pe care le adrează cu o intenție batjocoritoare care se vede de la o poștă.

, spune ministrul. Destul cu fonfleurile de presă, să trecem la greutăţi dară.

Pe Dănuţ Andruşcă l-a trimis Dumnezeu la Ministerul Economiei

Eram într-o mănăstire din Neamț atunci când am fost sunat de la București pentru a fi anunțat că voi fi desemnat ministru. Sunt om un care crede în simboluri și sunt convins că Dumnezeu le așează pe toate așa cum este mai bine, de aceea am spus de fiecare dată și repet și cu această ocazie, faptul că pentru mine este o onoare să pot lucra pentru țara mea.

Vă daţi seama? Dănuţ Andruşcă îl consideră pe Ionel Arsene Dumnezeu! Orice jurnalist de investigaţii cu experienţă şi-ar dori să descopere aceste lucuri incomode despre demnitarul acesta prodigios.

Restul interviului? Vă lăsăm să vă dedulciţi cu el, la o cafea.Ne imaginăm deja cum o surclasează cu pulverizanta lui competenţă de exemplu pe omoloaga lui spaniolă, Nadia Calviño, pe timpul preşedinţiei Române a Consiliului Uniunii Europene, care între anii 2014 şi 2018, ca înalt funcţionar al Comisiei Europene, a fost doar director general pentru Buget..

Share