home POLITICA Daniel Morar, judecător CCR, la taclale cu Florin Iordache

Daniel Morar, judecător CCR, la taclale cu Florin Iordache

Share

Despre legăturile presupuse între fostul şef al DNA, Daniel Morar, şi PSD, s-au făcu tpână acum presupuneri. Au existat zvonuri. Acum, există o probă foto. Florin Iordache ştie de ce.

Se schimbă garda la CCR. Cine va controla acum instituţia?

Daniel Moar are insolenţa să declare că el ia masa mereu la Cantina Parlamentului. Acest lucru în sine reprezintă, în condiţiile actuale, un risc de periclitate pentru judecătorii constituţionali. Înseamnă că judecătorii CCR au posibilitatea să socializeze cu membrii Legislativului, ceea ce le poate ştirbi obiectivitatea.

Imagine-bombă cu Daniel Morar schimbând impresii despre gogonele cu Florin Iordache

La fel ca şi faptul că sediul CCR este tot în Palatul Parlamentului, ca şi sediul Senatului şi al Camerei Deputaţilor. Legea, credem noi, ar trebui să stabilească restricţii severe.

Florin Iordache, naşul OUG 13, elaborează Legile Justiţiei

O imagine-bombă a apărut în mediul online: Florin Iordache, șeful comisiei care a adus modificări controversate Legilor Justiției și se pregătește de modificarea Codurilor Penale, a fost fotografiat la masă cu judecătorul CCR, Daniel Morar.

Întalnirea a avut loc astăzi și a fost confirmată în exclusivitate pentru Realitatea TV de Daniel Morar.

Poza cu Daniel Morar a fost făcută de un deputat USR

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut poza cu Daniel Morar la Cantina Parlamentului: El a scris pe Facebook:

Un fotograf amator a surprins astăzi un cadru care m-a umplut de emoție. Daniel Morar, judecător la Curtea Constituțională, fost procuror șef DNA, schimbă cu gesturi largi rețete culinare cu deja celebrul “criminal în serie” al legilor Justiției, Florin “Ciordache”.

Sunt convins că oamenii sunt amici vechi, discutau despre rețeta de pus gogonele din Ardeal și despre rețeta ghiveciului de praz culeasă de domnul Iordache din Caracal. Imaginile par a fi din Restaurantul Rustic plasat în zona Senatului României. Cum comentați frumoasa întâmplare?

Vlad Petreanu crede că e ceva în neregulă

Totuși, e ceva ce nu se potrivește în întâlnirea asta între Daniel Morar și Florin Iordache. Sigur, loc public, prânz, Casa Poporului, bla bla, nu contează, ceva nu se potrivește.

, susţine Vlad Petreanu, apoi punctează argumentele sale:

1. Daniel Morar este la masă cu o doamnă. Doamna este Senia Costinescu, magistrat asistent-șef la CCR (magistrații asistenți sunt extrem de importanți, personaje cheie în funcționarea Curții – pregătesc dosarele, participă la ședințe, țin evidențe, redactează încheieri etc.)

2. La dl. Morar, judecător foarte important la CCR, care e la masă cu o colegă magistrat asistent șef de la CCR, vine dl. Iordache, măcelarul legilor Justiției, cu un proiect de lege privind… taman magistrații asistenți!

Baneficii profesionale

Asta e o inițiativă nouă, cu magistrații asistenți. Auzim prima dată despre asta. Ce-o fi în legea asta? De unde-o fi apărut și ce voiește ea? Hmmm… O fi vreo restrângere de beneficii profesionale și salarii pentru magistrații asistenți de la CCR?

Sau, dimpotrivă, o fi vreun “cadoaș” pentru CCR? Încă unul, adică, pentru că, vă reamintesc, mai e prin Parlament, gata de aprobare, un proiect de lege care privește judecătorii CCR, în sensul că practic le dă imunitate totală, pe vecie, în fața oricărui pericol juridic.

Pe de altă parte, spuneți ce vreți, dar oricine știe cum funcționează lucrurile în politică înțelege că, în contextul actual (legi ce vor fi contestate la CCR etc) dl. Iordache s-a așezat la masă cu dl. Morar, în văzul lumii, ca să dea un semnal.

Către cine, către public, către membrii PSD sau, pur și simplu, direct dlui Morar?

, se întreabă Petreanu.

Citeşte şi
Florin Iordache spunând că șeful statului ar trebui să își ia un carnețel și un
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), a anunţat că a consultat un avocat şi va
Florin Iordache are toate șansele să fie rebotezat parlamentarul "deget mijlociu"! Florin Iordache a depășit
Spasmodicul Iordache s-a ales cu plângere penală. Asociaţia Voci pentru Democraţie a depus o plângere
Presa internațională, de exemplu Bloomberg, a început să relateze despre gestul obscen făcut de vicepreședintele
Gest obscen ăcut de Florin Iordache de la tribuna Parlamentului, care denotă starea de tensiune
La scurt timp după apariţia Raportului MCV de toamnă privind România, Florin Iordache, președintele Comisiei
Este alertă roşie de OUG pe Justiţie.Nimeni nu ştie cu exactitate ce anume va conţine
Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile către Florin Iordache, dupa infrangerea usturatoare de
Amnistia şi graţierea vor fi legiferate probabil în Camera Deputaţilor după ce proiectul a fost
Share