home EVENIMENT, POLITICA Se schimbă garda la CCR. Cine va controla acum instituţia?

Se schimbă garda la CCR. Cine va controla acum instituţia?

Share

Vechi membri ai Curţii Constituţionale a României (CCR) sunt înlocuiţi în aceste zile cu alţii noi, pe măsură ce li se termină mandatele. Avem un interimar timp de o lună, pe Valer Dorneanu, până la alegerea noului preşedinte, după ce mandatul lui Augustin Zegrean a luat sfârşit şi o avem şi pe Livia Stanciu judecător la Curtea Constituţională, numită de Klaus Iohannis.

Valer Dorneanu va conduce timp de o lună CCR, ca preşedinte interimar, după ce mandatul lui Zegrean a luat sfârşit. Dorneanu nu aduce nimic bun în fruntea instituţiei. Până la stabilizarea lucrurilor la CCR (dacă se vor stabiliza în siajul statului de drept, lucru pe care rămâne să-l constatăm în timp), trecem printr-o perioadă extrem de periculoasă.

În iulie 2012, după ce Avocatul Poporului Gheorghe Iancu a fost dat la o parte, în locul său, în timpul loviturii de stat, a fost numit acest Valer Dorneanu, o coadă de topor consacrată a PSD.

Până la momentul loviturii de stat cu jurişti din iulie 2012, Dorneanu a fost adjunctul Avocatului Poporului pentru Armată, Justiţie, Politie, Penitenciare. Anterior, fusese deputat PSD (2000-2008), iar în primul mandat de parlamentar a fost preşedintele Camerei Deputaţilor.

În anii 1967-1974, Valer Dorneanu a fost procuror la procuraturile Sectoarelor 5 şi 6 din Bucuresti. Apoi a fost expert pe probleme de legislaţia muncii la UGSR şi din nou procuror la Direcţia Recursuri Extraordinare Civile din Procuratura Generală în anii 1980 – 1985.

La sfârşitul lunii iunie, expiră mandatele a trei judecători de la CCR: Augustin Zegrean, Zoltan Puskas şi Tudorel Toader. Să fim atenţi la simbolistici: după ce pe 5 iunie, în Duminica Orbului (26 de ani după cea din 20 mai 1990), FSNPSD a ocupat ţara prin alegeri ce se dovedesc, pe măsură ce ies tot mai multe dovezi, fraudate, iar acum urmează un nou iulie posibil de foc, de data aceasta poate şi CCR va fi ocupată de oamenii penalilor. Pericolul unei lovituri de stat este enorm.

Până acum, doar Attila Varga a primit, pe 4 mai, avizul Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, însă nu a fost încă votat de plen, pentru că parlamentarii au plecat în campanie. La Senat, după retragea lui Ioan Chelaru, PSD n-a făcut altă nominalizare. Este o situaţie ideală pentru un nou puci.

Livia Stanciu, numită de Iohannis în locul lui Augustin Zegrean

Retoric vă întrebăm: cine este acum cu statul de drept, Traian Băsescu, care se teme că puşcăriabililor nu le sunt respectate drepturile şi vrea dezîncriminarea abuzului în serviciu, sau Klaus Iohannis, care a numit-o pe Livia Stanciu, acum preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecător la Curtea Constituţională?

Livia Stanciu are un mandat de nouă ani, până în anul 2025.

Postari Similare
CSMi a decis: şeful CCR, Valer Dorneanu, a afectat independenţa Justiţiei. Dorneanu a făcut mai
Președintele CCR, Valer Dorneanu, a fost fotografiat într-o benzinărie de lângă Gara Centrală din Brașov.El
Actanţii PSD încearcă avan să scape de mâna DNA cu ajutorul CCR. Fostul pesedist Valer
Dacă acest sistem politic se va întrupa în România, cum se prefigurează acum, nu trebuie
Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile "Mircea Băsescu a fost dus vineri
Gigi Becali a ţinut să vorbească, fără să gândească înainte măcar ouţin de tot. în
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a noilor miniştri Paul Stănescu, Felix Stroe
Remanierea Cabinetului Tudose este acum în parohia preşedintelui Klaus Iohannis. Se spune că şeful statului
Preşedintele Klaus Iohannis a ieşit în sfârşit public în forţă şi a spus public lucruri
Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost invitat să participe la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din
Share