home EVENIMENT Florin Iordache, naşul OUG 13, elaborează Legile Justiţiei

Florin Iordache, naşul OUG 13, elaborează Legile Justiţiei

Share

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, autorul OUG 13, a fost ales preşedinte al Comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul Justiţiei.

Legile Justiţiei celor de-alde PSD au primit aviz negativ de la CSM

Membrii comisiei și-au votat conducerea. Din aceasta vor face parte, pe lângă președinte, și Marton Arpad (UDMR). Ioan Cupșa (PNL) — vicepreședinți și Steluța Cătăniciu (ALDE) — secretar. USR urmează să-și desemneze un vicepreședinte al acestui for.

Florin Iordache e coleg în comisie cu Eugen Nicolicea, Ţuţuianu şi Cazanciuc

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat săptămâna trecută înființarea Comisiei speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției.

Din această comisie fac parte 23 de parlamentari, între care Eugen Nicolicea, Florin Iordache, Adrian Țuțuianu, Robert Cazanciuc de la PSD, Alina Gorghiu și Cătălin Predoiu de la PNL, Marton Arpad de la UDMR și Dorin Bădulescu de la PMP.

Obiectivele comisiei lui Florin Iordache

Obiectivele comisiei sunt “înglobarea în cuprinsul Codului de procedură penală a modificărilor adoptate prin Legea 253/2013”. Poate înglodarea. Ar fi vorba despre punerea “în aplicare a Codului de procedură penală”.

Apoi, despre “modificarea textelor în raport cu deciziile Curții Constituționale, emise începând cu 2014”. Textele acestea ar fi putu fi modificate în două legislaturi. Parlamentul a fost dominat în ambele de PSD, iar acest lucru nu s-a petrecut. Este clar că nu aceasta urmăresc alde PSD.

Către comisia specială vor fi transmise toate actele normative cu incidență asupra Justiției, aflate în procedură parlamentară. Să te ţii.

Share