home CORUPTIE, POLITICA Dăncilă ameninţă. Dacă Iohannis nu numeşte miniştrii – plângere la CCR

Dăncilă ameninţă. Dacă Iohannis nu numeşte miniştrii – plângere la CCR

Share

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va mai aştepta câteva zile, după care va sesiza Curtea Constituţională, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va întârzia numirea miniştrilor Dezvoltării Regionale şi Transporturilor.

Dăncilă: Dacă nu, trebuie să mergem la Curtea Constituţională

“După cele discutate cu preşedintele partidului, cu preşedintele ALDE, mai aşteptăm câteva zile. Domnul preşedinte a spus că după 1 decembrie va veni cu nominalizarea sau va veni cu o explicaţie de ce se întârzie, iar dacă nu, trebuie să mergem la Curtea Constituţională, pentru a găsi acolo un rezultat la cele pe care le avem acum în faţa noastră.

În cazul în care respinge această numire, vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CEx al PSD – n.r.). Singura noastră soluţie dacă nu se va veni cu nominalizarea sau cu o explicaţie din partea domnului preşedintelui este să mergem la Curtea Constituţională.

Dăncilă crede că e un caz unic în istoria UE

Cred că este un caz unic în istoria Uniunii Europene. Acum, când se preia preşedinţia, când în faţa României se află acest proiect de ţară, avem o situaţie atât de dificilă, în care preşedintele efectiv nu este interesat de modul în care preluăm Preşedinţia Consiliului UE.

Ne aflăm într-un impas în acest moment”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o intervenţie telefonică, marţi seară, la postul România TV.

Vulnerabilitatea din mintea lui Dăncilă

Aceasta a adăugat că este o vulnerabilitate faptul că Guvernul se află în vizita la Bruxelles, însă la este reprezentat de un ministru demisionar Lucian Şova la Ministerul Transporturilor, iar la Ministerul Dezvoltării nu este reprezentat de nimeni.

“Din partea României, la Transporturi participă ministrul Lucian Şova, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale nu participă nimeni, ceea ce consider că este o vulnerabilitate. Consider că este o vulnerabilitate dacă preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, nu va nominaliza noii miniştri.

Dăncilă: Deja se preiau dosare europene în lucru

Este o situaţie neplăcută nu pentru Guvernul României, o situaţie neplăcută pentru România, pentru că deja se preiau dosarele în lucru, pentru că se participă la întâlnirile de pregătire de către Secretariatul General şi noi va trebui să facem această trecere de la un ministru la altul mult mai târziu decât este necesar”, a completat Dăncilă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, marţi seară, la Bruxelles, că a finalizat draftul de sesizare a Curţii Constituţionale a României în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de numire a miniştrilor din Cabinetul Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis încă nu semnat decretele pentru revocarea din funcţie a ministrului Transporturilor, Lucian Şova, şi a ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, după ce cei doi au demisionat din Guvern. Şeful statului nu a luat nicio decizie nici în privinţa numirii Liei Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

Citeşte şi
Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că până acum
Reclamația premierului Viorica Dăncilă la Curtea Constituțională nu l-a determinat pe președintele Klaus Iohannis să
Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei la Antena 3, a spus, cu referire la declarațiile
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că nu va mai exista nicio schimbare de miniştri
Fenomenul fake news - acesta a fost unul dintre subiectele de discuţie dintre preşedintele Klaus
Institutul Elie Wiesel, prin directorul său, Alexandru Florian, a afirmat că declarația lui Ilan Laufer
Ilan Laufer, a cărui numire în funcția de ministrul al Dezvoltării Regionale, a fost respinsă
Președintele Klaus Iohannis a respins numirile lui Ilan Laufer și Lia Olguţa Vasilescu în Guvernul
Fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a declarat că președintele Klaus Iohannis “a dovedit că
Președintele Klaus Iohannis a declarat că el şi soţia lui vor fi plecați într-o vizită
Share