Dan Tudorache şi Marian Vanghelie, vizaţi într-un dosar DNA. Daniel Florea, martor

Share

Gata, a început. Dan Tudorache, a dezvăluit Cristian Rizea, infractorul fugar, este poreclit în PSD Hoţul Tăcut. Acum, a devenit foarte vorbăreţ.

Procurorii DNA au făcut joi percheziţii la mai multe adrese din Capitală şi judeţul Ilfov „în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior”, arată un comunicat al instituţiei.

Daniel Tudorache a precizat, pe Facebook, că percheziţiile au venit în urma mai multor sesizări făcute de Clotilde Armand împotriva sa şi anume achiziţia de tablete în Sectorul 1.

„Nu am fost «ridicat», «dus la audieri», «reţinut» sau subiect al vreunei alte acţiuni spectaculoase şi nici nu mi s-a adus la cunoştinţă ca aş avea calitatea de “suspect” sau «inculpat» în vreun dosar”, a adăugat social-democratul.

Marian Vanghelie a explicat pentru News.ro că procurorii au venit joi, la el acasă, şi au ridicat nişte documente legate de societăţile sale, Societatea Bucureşti şi nişte facturi cu ce a cumpărat soţia sa.

El a mai spus că dosarul deschis in rem vizează infracţiuni de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, însă procurori nu i-au transmis că el ar fi implicat în astfel de fapte, dosarul vizând mai multe persoane.

Fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat că, în urma percheziției făcute de Direcția Națională Anticorupție, în locuința sa, au fost ridicate mai multe documente – facturi cu deplasări în concediu, precum și 6.000 de euro și încă o sumă de bani, 20.000 de lei.

„Știam că sunt făcute mai multe plângeri în acest an, am înțeles cu calculatoarele, cu scannerele. Au venit, au făcut percheziție, au luat ce au găsit, conform procedurilor, au stat cam 4 ore. Am întrebat ce calitate am, nu mi-au răspuns absolut nimic, au zis că au venit să-mi facă percheziție”, a afirmat Tudorache, la Digi 24.

“În cursul zilei joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 38 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două sunt entităţi aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, a informat DNA.

Ofiţerii poliţiei judiciare de la DNA au ridicat ,ai multe documente şi de la firma Economat SRL, cât şi de la Primăria Sectorului 5.

Acţiunea are legătură cu achiziţia de tablete făcută de această societate comercială. Fostul edil de la Sectorul 5, Daniel Florea, a fost audiat la DNA, în calitate de martor. Social-democratul a declarat că nu ştie în ce dosar a fost chemat, ci doar că are calitatea de martor.

Share