Dan Iosif, interlopii, Revolutia si lovitura de stat

Share

~”Există aici, în această sală, tineri care au murit în revolutia din decembrie 1989″
Viorel Catarama, senator de Bacau in legislatura 1996 – 2000

Trebuia sa ne dam seama de la bun inceput ca asa stau lucrurile cu Revolutia Romana din Decembrie 1989, dar nu aveam aparatul sa pricepem acest lucru. Comunistii romani intotdeauna au fost niste banditi kominternisti aculturali.

Intelectualii de ultrastanga, de genul lui Lucretiu Patrascanu, au fost execeptia. Regula era infractiunea. Infractiunea in politica, la oameni precum Ion Iliescu, legata indisolubil de infractiunea in afaceri, la oameni precum Dan Voiculescu si de infractiunea in stare pura, la interlopi ca Dan Iosif.

Ei au furat Revolutia din Decembrie 1989, cu luciditate, cinism, calcul speculativ, facand victime umane. Tragand in aceasta afacere oameni santajabili, precum tintasul sportiv de inalta performanta Corneliu Stoica, pe care il tineau in haturi cu cazierul avut.

Si, evident, folosind foarte multi prosti.

Pregătirea „loviturii de stat” din decembrie 1989 de grupul coordonat de Dan Iosif (Romania libera)

«În zilele lunii decembrie 1989, Dan Iosif ar fi coordonat un grup de “şmenari” şi cascadori cu care ar fi pregătit evenimentele din decembrie 1989. Pregătirile ar fi început încă din septembrie 1989. Unii dintre ei ar fi avut arme încă din 21 decembrie, când Stoica a aflat că a doua zi era programată „lovitura de stat”.

FOTO: Jigo

Potrivit propriilor declaraţii, Corneliu Stoica l-a cunoscut pe Dan Iosif încă din anul 1968, când au fost o scurtă perioadă colegi la un liceu sportiv din Capitală.

„L-am cunoscut prin sora sa, cu care m-am împrietenit. El era mai mare cu aproape patru ani decât mine.” Potrivit lui Stoica, după terminarea liceului, Dan Iosif a făcut o şcoală de subofiţeri de Securitate, dar n-a apucat să profeseze pentru că ar fi fost arestat pentru şmen cu valută.

S-au reîntâlnit în anul 1972, la Fabrica de Calculatoare, unde Dan Iosif era electronist. Au lucrat aproape 10 ani împreună. În 1981, drumurile lor s-au separat: Dan Iosif s-a angajat pescar (necalificat) la ICAB, iar Stoica a lucrat la diverse societăţi de stat.

Se vizitau frecvent, aveau cunoştinţe comune, în special în lumea cascadorilor de la studiourile cinematografice din Buftea. Dan Iosif i-ar fi cunoscut pe cascadori în timp ce pescuia pe lacul Mogoşoaia (le mai dădea peşte, cum ne-a confirmat cascadorul Szoby Cseh), iar Stoica a fost o scurtă perioadă instructor de tir pentru unii cascadori.

În declaraţiile sale, Stoica a susţinut că între bişniţarii bulevardelor Capitalei s-ar fi aflat şi Dan Iosif, alături de câţiva cascadori cu care apoi a acţionat în decembrie 1989»

Share