Cyberatac. Atacul informatic continuă să facă ravagii în întreaga lume

Share

Un cyberatac monstruos face ravagii pe mapamond. Nu se ştie cine sunt autorii lui. Şi, Kaspersky Lab, şi britanicii de la Avast recomandă deţinătorilor de computere să-şi updateze sistemul de operare.

Urşii Fiţoşi au încercat să atace informatic Miisterul Apărării Naţionale

Dar în spatele Kaspersky sunt serviciile secrete ruse… Azi, atacul informatic a afectat uzinele Dacia Renault de la Mioveni. Un schimb întreg a fost trimis acasă din cauza asta. România este unul dintre statele cele mai afectate de atac.

Cyberatac. UK: sistemul medical dat peste cap. Trenurile circulă în Germania brambura

Peste 100 de ţări au fost afectate de cyberatac. Sistemul medical din Marea Britanie este foarte serios afectat. Studenţii chinezi sunt incapabili să îşi acceseze temel de examen încă de sâmbătă.

Medicii chirurgi britanici au fost obligaţi să-şi anuleze programările pe care şi le-au făcut la operaţii.

Pasagerii din staţiile de cale ferată din Germania au fost întâmpinaţi de mesaje ale hackerilor pe afişajele din gări.

Persoane private şi organizaţii din întreaga lume se chinuie să-şi refacă resursele informatice după atac, care a început vineri. El s-a răspândit apoi prin email, o dată cu măsurile implementate pentru limitarea pagubelor.

Atacu informatic, despre care se presupune că este cel mai mare care a avut loc vreodată, a fost o formă de ransomware. Aceasta blochează computerele şi cere plata unor bani virtuali (bitcoins) pentru repornirea sistemului. Ameninţarea hackerilor este că altfel conţinutul stocat pe calculatoare va fi şters.

Share