home DIVERSE, SEISMOLOGIE Cutremur de 4,8 pe scala Richter în Vrancea

Cutremur de 4,8 pe scala Richter în Vrancea

Share

Un cutremur important, de 4,8 grade pe scala Richter, a avut loc în Vrancea la ora 8.15, la 123 de kilometri adâncime după unele surse, 150 de kilometri după altele.

Acesta este un cutremur important, spre deosebire de seismele de până acum, totuşi neobişnuit de dese.

Diagrama cutremurului din Vrancea, de 4.8 pe scala Richter
Diagrama cutremurului din Vrancea, de 4.8 pe scala Richter

Peste 2.000 de astfel de seisme au avut loc anul trecut şi seria e seisme continuă, după câte se pare, şi anul acesta. Este al treisprezecelea cutremur din acest an. “Ziua şi cutremurul în România”, tirează RTV.net.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3 grade pe scala Richter se produsese duminică, la ora 02.59, în aceeaşi zonă seismică Vrancea, în judeţul Buzău, la 123 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

♦ cteşte şi: Ambasada SUA îşi avertizează cetăţenii: România, pericol de cutremur!

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,8 grade pe scala Richter, s-a produs la ora 07.30, tot în zona seismică Vrancea, la 99 de kilometri adâncime.

Centrul European de Seismologie informează că epicentrul seismului s-a situat la 12 km nord de orasul Nehoiu, 51 km est de Brasov si la 121 km nord de Bucuresti.

Constantin Ionescu de la INFP spune că seismul a fost la o adâncime de 140 de kilometri. La reevaluare, datele seismului sunt: 4,7 grade pe scala Richter, adâncime 127 de kilometri, 4 grade pe scala Mercali.

Share