home MASS MEDIA Curtea de Conturi interzice publicarea rapoartelor privind gestionarea frauduloasă în Agerpres

Curtea de Conturi interzice publicarea rapoartelor privind gestionarea frauduloasă în Agerpres

Share

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de hotărârea Curţii de Conturi a României (CCR) de a obliga organizaţia să retragă de pe site-ul www.mediasind.ro raportul instituţiei de control, care confirmă gravele încălcări ale legislaţiei şi gestionarea frauduloasă a banului public de către conducerea Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres.

al-akhbar

Într-o scrisoare care iniţial a ajuns în posesia angajaţilor Agerpres, transmisă apoi pe 25 mai.a.c. destinatarului  FRJ MediaSind, şeful Serviciului de Comunicare, Imagine şi Relaţii Publice al Curţii de Conturi, Valentin Chiş, somează organizaţia noastră să retragă de pe site  materialele publicate, privind neregulile descoperite de inspectorii CCR în Agerpres.

În caz contrar instituţia sa “va recurge la măsurile de ordin legal pentru a fi retrase de pe serverul care le găzduieşte”. Totodată, şeful serviciului consideră că neregulile descoperite de inspectori au fost îndreptate, iar articolul publicat e incomplet şi părtitinor.

Faţă de aceste grave afirmaţii, FRJ MediaSind face următoarele precizări:

1. Conform art.1 din Legea 544/2011 privind liberul acces la informaţiile de interes public, „accesul liber şi neîngrădit al persoanei la orice informaţii de interes public, definite de prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţile publice, în conformitate cu Constituţia României şi cu documentele internaţionale ratificate de Parlamentul României”.

Atât angajaţii ANP Agerpres, cât şi cetăţenii plătitori de taxe şi impozite, au dreptul să ştie cum sunt gestionaţi banii publici de către orice conducător al instituţilor de stat… citeşte tot aici

Share