home EVENIMENT, POLITICA Cum şi-ar fi făcut averea deputatul PSD Zisu Stanciu

Cum şi-ar fi făcut averea deputatul PSD Zisu Stanciu

Share

În primăvara anului 2014, Zisu Stanciu explica împrumuturile pe care le dăduse unor firme care îi aparţineau sau îi aparţinuseră lui şi soţiei sale.

El explica faptul că, pe valurile crizei, aceste firme trebuiau ajutate. Printre aceste firme se află şi Vladu Trading, împrumutată de Zisu Stanciu cu aproape două milioane de lei.

Zisu Stanciu lucrează spornic cu ADS

Vladu Trading a fost în mijlocul scandalului de la Sectorul 6, unde un grup de cetăţeni a cerut autorităţilor locale să le construiască un parc pe 10 hectare din totalul de 98 de hectare al fostelor Sere Militari.

• citeşte şi: Extremele averii deputatului PSD Zisu Stanciu

Astfel, oamenii au aflat că terenul, aflat în domeniul privat al statului, în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), a fost concesionat lui Zisu Stanciu pentru 49 de ani. Deputatul mai are un contract de vânzare-cumpărare a unui teren din vecinătatea celui concesionat pe numele firmei SC Vladu Trading.

De la înființarea ei, în 2001, ADS a fost permanent în centrul unor scandaluri imobiliare cu iz penal. În decembrie 2009, spre exemplu, afaceristul sibian Ilie Carabulea a dat ADS 160 ha de terenuri agricole aflate în patru locuri din Sibiu, primind la schimb o parcelă compactă intravilan, de 96 ha la marginea Sibiului, într-o zonă în plină dezvoltare. Valoarea terenurilor primite de ADS era de zeci de ori mai mică decât a terenului cedat.

Alt scandal a fost vânzarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) lui Dan Voiculescu pentru 100.000 de euro, în timp ce terenurile deținute de institut valorau 40 de milioane de euro.

În iulie 2014, presa tabloidă nota că preşedintele ADS, Ilie Dumitru Haralambie Mitea, a hărţuit-o pe Gabriela Diaconu, şef serviciu, fost ofiţer SRI.

Exemplele abundă. ADS este o vacă de muls pentru jurnaliştii de investigaţie.

În anul 2008, Milser SA, societate a familiei candidatului Zisu Stanciu pentru USL-PSD, a câştigat un contract de 140.000 de lei cu aceeaşi ADS Sector 6, pentru achiziţia de brazi. Şi Milser SA a fost împrumutată de proprietarul ei cu 2,4 milioane de lei

Zisu Stanciu, fost politician PRM

Înainte să se ducă pe copcă de tot Partidul România Mare, au fost mai multe scandaluri cu diferiţi politicieni “de calibru”, care l-au părăsit pe Vadim Tudor cu scandal şi tararam.

Pe 26 februarie 2002, presa tabloidă îl cita pe Vadim Tudor afirmând că peremiştii transfugi spre PSD erau şantajaţi de PSD şi atunci, ca să rezolve problema, ungeau balamalele fostului partid-stat şi deveneau membri ai acestuia.

Numele celor fugiţi din PRM în PSD: Raj Tunaru, Zisu Stanciu, Lia Olguţa Vasilescu, Nicolae Vasilescu, Mihai Lupoi, Viorel Dinescu. Despre Zisu Stanciu şi Raj Tunaru s-a spus că ar fi fost şantajaţi de Viorel Hrebenciuc. Raj Tunaru ar fi dat o şpagă de 2 miliarde de lei (vechi) pentru a nu mai fi şantajat.

Zisu Stanciu: Să dăm foc în toată ţara, pentru că avem un singur scop, Victor Ponta preşedinte

Isteric în campania electorală din toamna anului trecut, Zisu Stanciu a comis-o rău de tot la o conferinţă judeţeană a PSD Dâmboviţa, organizaţia lui de bază:

Aveţi grijă. Eu vin rar pe la toţi prin judeţ. Dar ştiţi foarte bine că atunci când vin, scol şi morţii din mormânt. E dorinţa noastră să-l punem pe Victor Ponta acolo unde merită. Doar cu dumneavoastră putem să încheiem o dată pentru totdeauna regimul Băsescu.

Acum 2 ani l-am pus pe Adrian Ţuţuianu în locul care i se cuvine. În noiembrie îl punem pe Victor Ponta în locul care i se cuvine. Am vorbit despre calibru, în seara asta vă spun despre Nero, care a dat foc Romei. Eu vă invit ca, în noiembrie, să dăm foc ultimei rămăşiţe a regimului Băsescu.

Să dăm foc în Dâmboviţa, să dăm foc în Alba, în Timişoara, în Arad, la Dărmăneşti, la Caragiale. Să dăm foc în toată ţara, pentru că avem un singur scop: Victor Ponta preşedinte!

 

Share