Cum se realizeaza in mod profesional repatrierile decedatilor

Share

Serviciile de repatriere a decedatilor sunt servicii oferite de companii specializate care se ocupa de transportul persoanelor decedate din afara tarii de origine catre tara de origine. Aceste servicii sunt importante pentru familiile afectate, care pot fi in mare dificultate in ceea ce priveste organizarea si transportul decedatului catre tara de origine.

Exista mai multe motive pentru care o persoana poate muri in afara tarii de origine, cum ar fi calatoriile pentru afaceri sau vacante, sau pentru ca traieste in strainatate. Indiferent de motiv, familiile afectate se pot simti in mare dificultate in ceea ce priveste organizarea si transportul decedatului catre tara de origine. Serviciile de repatriere a decedatilor sunt importante pentru a ajuta familiile sa treaca prin acest proces dificil.

Foto: PXHere, creative commons

Procesul de repatriere decedati poate fi destul de complex si poate dura cateva zile sau chiar saptamani, in functie de locul in care decedatul se afla si de tara de origine. Companiile de repatriere a decedatilor se ocupa de toate aspectele legate de transportul decedatului, inclusiv obtinerea documentelor necesare, transportul decedatului catre tara de origine si organizarea funeraliilor.

Unul dintre aspectele cele mai importante ale serviciilor de repatriere a decedatilor este obtinerea documentelor necesare. Acestea pot include certificatul de deces, permisul de inhumare sau incinerare si alte documente legale necesare pentru transportul decedatului. Companiile de repatriere a decedatilor au relatii cu autoritatile si pot obtine aceste documente in cel mai scurt timp posibil.

Transportul decedatului catre tara de origine poate fi realizat prin intermediul unei companii aeriene sau prin intermediul unei companii de transport maritime. Companiile de repatriere a decedatilor pot organiza transportul decedatului prin intermediul companiei aeriene sau maritime cele mai potrivite pentru cazul specific.

Organizarea funeraliilor este, de asemenea, un aspect important al serviciilor de repatriere a decedatilor. Companiile de repatriere a decedatilor pot oferi asistenta pentru alegerea locului pentru funeralii, precum si pentru organizarea ceremoniei in sine. Acest lucru poate include ajutor pentru alegerea unui preot sau a unui slujitor de cult, precum si ajutor pentru achizitionarea florilor sau a altor elemente necesare pentru ceremonie.

In plus fata de aceste servicii, companiile de repatriere a decedatilor pot oferi si asistenta pentru obtinerea asigurarii de deces, care poate fi utila pentru familiile afectate. De asemenea, pot oferi consiliere si sprijin emotional pentru familiile afectate in timpul acestui proces dificil.

Procesul de repatriere a unei persoane decedate poate fi dificil si stresant, dar exista mai multe pasi pe care familia afectata poate urma pentru a facilita acest proces.

  • Contactati un serviciu de repatriere a decedatilor: primul pas este sa contactati o companie specializata in servicii de repatriere a decedatilor pentru a va ajuta sa va organizati si sa va planificati transportul decedatului catre tara de origine.
  • Obtineti documentele necesare: compania de repatriere va ajuta la obtinerea tuturor documentelor necesare pentru transportul decedatului, cum ar fi certificatul de deces, permisul de inmormantare si documentele de calatorie.
  • Organizati transportul: compania de repatriere va organiza transportul decedatului catre tara de origine si va asigura ca toate regulile si regulamentele sunt respectate.
  • Organizati ceremonia funerara: compania de repatriere poate oferi asistenta pentru alegerea locului pentru funeralii si pentru organizarea ceremoniei in sine, inclusiv ajutor pentru alegerea unui preot sau a unui slujitor de cult si pentru achizitionarea florilor sau a altor elemente necesare pentru ceremonie.
  • Obtineti asigurarea de deces: compania de repatriere poate oferi asistenta pentru obtinerea asigurarii de deces, care poate fi utila pentru familiile afectate.
  • Consiliere si sprijin emotional: compania de repatriere poate oferi consiliere si sprijin emotional pentru familiile afectate in timpul acestui proces dificil.

Este important sa retineti ca fiecare caz poate fi diferit, iar pasii pot varia in functie de tara in care se afla decedatul si de tara de origine. Este important sa lucrati cu o companie de repatriere de incredere si sa urmati toti pasii necesari pentru a va asigura ca transportul si ceremonia funerara se desfasoara in mod corespunzator.

Una dintre cele mai bune agentii in ceea ce priveste serviciile de repatriere este si Funerare Nicolas. Firma Servicii Funerare Nicolas este o firma de servicii funerare, repatriere si transport funerar international, care ofera cele mai profesioniste servicii de repatriere a persoanelor decedate. Aceasta ofera servicii cum ar fi pasaportul mortuar, certificatul de deces si autorizatia de transport, pentru ca transportul funerar sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Cu o experienta de peste 15 ani in domeniul Pompelor Funebre, firma Servicii Funerare Nicolas este lider in Romania pe segmentul Transportului Funerar intern si international, denumit in continuare Repatriere. Ei vin in sprijinul clientilor lor oriunde in Europa.

Disponibile oricand, la orice ora, nu numai pentru cazurile in care o persoana a decedat ci si pentru a oferi sfaturi si consiliere, agentiile de pompe funebre si repatriere decedati pot fi locul potrivit in care sa gasim raspunsuri la anumite intrebari precum si sfaturi despre cum este mai bine sa abordam anumite situatii, ca cele in care o persoana apropiata se stinge din viata si nu va mai fi printre noi.

In concluzie, serviciile de repatriere a decedatilor sunt esentiale pentru familiile afectate care trebuie sa transporte un decedat din afara tarii de origine inapoi acasa. Aceste servicii includ obtinerea documentelor necesare, transportul decedatului catre tara de origine si organizarea funeraliilor, precum si asistenta pentru obtinerea asigurarii de deces si consiliere emotionala. Prin intermediul acestor servicii, familiile afectate pot trece prin acest proces dificil cu mai putin stres si dificultate.

Share