Cum sa te obisnuiesti mai rapid cu limba straina cand inveti cu IBSEN

Share

Abilitatile in limbile straine, ca si in limba materna, sunt obiceiuri inradacinate adanc in creier si chiar in suflet. Obiceiurile sunt lucruri care se fac in mod automat si fara sa se puna intrebari sau sa se gandeasca, deoarece creierul actioneaza “implicit”.

Treptat, dobandim automatism in recunoasterea si utilizarea cuvintelor si a structurilor. Astfel, pentru a invata o limba noua cu ajutorul unui set de cursuri limbi straine online, ar trebui sa te obisnuiesti cu limba aleasa daca vrei sa reusesti. In copilarie, ne-a luat 5-6 ani sa stapanim o limba materna orala fara predare standard. Si la alte limbi studiate cu ajutorul pachetelor oferite de cursuri limbi straine, succesul se poate obtine intr-un an, poate chiar mai repede, daca reusesti sa dezvolti un obicei pentru aceasta limba.

Cum te ajuta IBSEN sa poti face asta?

Ibsen este o comunitate de profesori care nu se multumesc cu „merge si asa” si care isi iau satisfactia din succesul cursantilor lor. Metoda lor de predare are la baza emotia. Intr-un cadru relaxat, cald si prietenos, in care nu exista presiune sau comparatie si in care poti gresi ori de cate ori ai nevoie, poti invata cu drag.

Cu IBSEN beneficiezi de:

  • Atentie orientata catre cursanti
  • Mod de predare adaptabil
  • Program flexibil
  • Curs personalizat
  • Progress rapid

Astfel, pentru a reusi sa stapanesti o limba, ai nevoie sa:

  • Privesti in urma pentru a evalua progresul.

Evident, un obicei se dezvolta daca noi credem ca actiunea este fructuoasa si de succes. In caz contrar, nu exista niciun motiv pentru a o face din nou. Din pacate, elevii renunta pentru ca au impresia ca stau pe loc. Totul pentru ca nu isi urmaresc progresul. Atunci cand vei vedea ca abilitatile tale cresc, vei intelege ca actiunea are succes si ca merita sa continui. Motivatia va face posibila dezvoltarea si mentinerea obiceiului de a invata lo limba straina.

  • Fii gata sa acepti ca nu este usor.

Fiti cu ochii in patru pentru ceea ce te asteapta. Da, calatoria este lunga pentru incepatori. Este descurajant, mai ales fara un program de invatare stabilit. Totusi, nu uita sa te gandesti la ceea ce iti va oferi limba studiata. Fa-ti o imagine a obiectivelor finale si a perspectivelor pe care le vor aduce competentele intr-o limba straina. Nu uita: daca te opresti, vei pierde ceea ce ai invatat deja; daca continui, vei castiga si mai mult.

  • Intri in contact cu limba pe care o inveti prin intermediul lucrurilor care iti plac si al activitatilor pe care le faci.

Aceasta modalitate este atat placuta, cat si eficienta. Iti place muzica? Tradu versurile. Sportul? Invata numele echipamentelor si exercitiilor pe care le faci si numeste-le doar in acea limba. Descrie obiceiurile preferate si utile in acea limba si creierul tau nu se va mai impotrivi invatarii.

  • Gasesti un partener de invatare.

Exista o multime de oameni care invata aceeasi limba. Ai nevoie de sprijin in acest demers. Gaseste pe cineva cu care sa treci prin limba straina, care sa te motiveze, sa impartaseasca, sa te sprijine in momentele dificile. Discutati dialoguri, treceti impreuna peste subiecte de gramatica, invatati-va reciproc lucruri noi. Acest lucru va mentine obiceiul si motivatia.

Ramai motivat cu ajutorul acestor sfaturi simple si bucura-te de intregul proces de invatare al unei limbi noi, nu doar de rezultat!

Share