home MASS MEDIA S-a spânzurat de calorifer, beată-criţă, Cristina Verona?

S-a spânzurat de calorifer, beată-criţă, Cristina Verona?

Share

Moartea jurnalistei Cristina Verona, fost corespondent de presă a unor agenţii străine, inclusiv ataşat ONU, va rămâne pentru mulţi o moarte suspectă. Cei care au cunoscut-o nu cred în varianta anchetatorilor, iar publicul a perceput că s-a pus prea repede un verdict bazat doar pe un minimum de probe.

Libertatea – Cunoscuţii despre Cristina Verona, jurnalista care şi-a(r fi) omorât mama: “Îţi putea recita Skakespeare în engleză oricând”
“Cei care au cunoscut-o pe Cristina Verona vorbesc despre ea în termeni foarte elogioşi, considerând-o o persoană foarte cultă, educată şi extrem de amabilă, iar varianta uciderii mamei ei, urmată de sinucidere li se pare departe de realitate”

Reiau o parte din textul scris în urmă cu câteva săptămâni, fiindcă acum a apărut o altă informaţie importantă, din sfera medicilor legişti: Nu mama Cristinei avea alcoolemia de 2,3 la mie, ci fiica, bătrâna Elena Pârvulescu având doar 0,85!

Cazul fostului director al FMI, Dominique Strauss-Khan,  a aratat că, daca ţi se cunosc obiceiurile, frustările, mediul în care te mişti şi slăbiciunile, în jurul tău se poate construi orice scenariu.

Iată câteva lucruri care vor rămâne mereu incerte:

Cu câteva luni înainte de tragedie, câinele Cristinei, Rita, a murit. Toţi cei din jurul ei au cunoscut acest lucru, fiindcă femeia a fost foarte ataşată de căţelul care, într-un fel, îi păzea casa.

Atacul de panică şi plânsul de o zi şi jumatate, relatate de o vecină a mamei din Drumul Taberei poate că nu a fost manifestarea unei depresii, aşa cum au spus poliţiştii. Poate Cristina a fost ameninţatăde cineva.

Jurnalista şi-a schimbat cu o zi înainte de moarte statusul de pe Face Book, anunţând că se află într-o relaţie. Era o măsură de a se proteja, de a anunţa că nu e singură?

Cristina Verona a reclamat la Poliţie, pe 30 iunie, că i s-a furat identitatea pe net, adică cineva îşi facuse cont cu datele ei, dar acest aspect a fost relatat trunchiat de poliţişti şi prezentat ca o dovadă a nebuniei jurnalistei

Dupa cinci zile de la deces, când pielea cadavrelor era crăpată de parcă ar fi existat tăieturi de cuţit, e imposibil ca legiştii să descopere posibile echimoze sau vânătai provocate de o eventuală imobilizare a Cristinei pentru punerea ei într-un laţ si spânzurarea de calorifer. (Nu e nici o fabulatie, imaginatie filmografica sau de roman politist. În anii 1992-1993, am scris despre o crimă comisă în acest mod de o femeie, într-un apartament din Bucuresti. Câţiva ani mai târziu s-a dovedit că ucigaşa era criminal în serie.)

De ce n-au reacţionat imediat anchetatorii, când în presă a apărut informaţia (considerată acum falsă) că mama omorâtă era mai beată decât fiica ucigaşă şi sinucigaşă?

Cât de uşor sau greu îi poate fi unei femei, beată criţă (2,3 la mie), să se spânzure cu un cablu de calorifer?

sursa: Blogul Simonei Ionescu

Citeşte şi
IDJ (International Federation of Journalists) s-a solidarizat cu adiliatul său din România, MediaSind, în condamnarea
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Jurnalistul Rareş Bogdan anunţă că soţia şi băiatul său au fost agresaţi de un individ
Andrei Gheorghe, jurnalist de radio şi televiziune, actor, activist civic, a încetat din viaţă. Nu
De-a lungul timpului, Ion Cristoiu a făcut un număr incredibil de volte. Dacă le urmăreşti,
Nemulţumit că starurile peremiste ale PSD ies în faţă şi consumă atenţia opiniei publice, primarul
Jurnalista Feri Predescu acâştigat la CEDO contra statului român, după ce a fost condamnată pentru
Zilele pe care Ovidiu Miculescu le are la conducerea Radio România sunt numărate, susţin surse
Ieri, a fost o întâlnire a viitorului şef mare de la România Liberă / Medien,
Astăzi e a treia aniversare a răpirii jurnalistului american Austin Tice în Siria. În urmă
Share