Cum amenajezi un living în stil scandinav. 5 idei și trucuri de amenajare

Share

Stilul scandinav este cunoscut pentru simplitatea sa elegantă, îmbinând designul modern și confortul de acasă. Amenajarea unui living în stil scandinav poate aduce lumină, căldură și un aer împrospătat în casa ta.

Iată câteva idei și trucuri de amenajare pentru a crea un living în stil scandinav care să te inspire zi de zi:

Alege o canapea modernă pentru living

Canapeaua reprezintă punctul central al livingului tău și trebuie să fie atât confortabilă, cât și elegantă. Atunci când alegi o canapea pentru amenajarea în stil scandinav, optează pentru linii simple, culori neutre și materiale naturale sau texturate.

O canapea moderna pentru living în stil scandinav ar putea avea o culoare deschisă, cum ar fi griul deschis sau alb, și ar putea fi fabricată din materiale precum bumbac, in sau lână. De asemenea, ar trebui să fie confortabilă și să ofere loc suficient pentru a te relaxa în compania celor dragi.

Adaugă o comodă living funcțională

O comodă este o piesă de mobilier esențială în amenajarea unui living în stil scandinav. Optează pentru o comoda living simplă, cu linii clare și minimaliste, care să ofere suficient spațiu de depozitare pentru a păstra spațiul ordonat și organizat.

Alege o comodă fabricată din lemn deschis sau alb, care se va potrivi perfect cu restul decorului. Poți adăuga și accente din metal sau sticlă pentru a obține un aspect modern și rafinat.

Folosește culori deschise și luminoase

Stilul scandinav este cunoscut pentru paleta sa de culori deschise, care aduce o senzație de spațiu și lumină în cameră.

Pentru a obține acest aspect în livingul tău, alege culori precum alb, gri deschis sau bleu pal, pe care le poți completa cu accente de culoare mai puternice, precum galben, verde sau albastru închis.

Integrarea naturii în decor

Stilul scandinav pune accent pe integrarea naturii în decorul interior. Adaugă plante de interior pentru a aduce un strop de verdeață și prospețime în livingul tău. Plantele precum ferigi, suculentele sau palmierii sunt perfecte pentru a completa aspectul natural al unui living în stil scandinav. Pe lângă plante, poți integra și elemente din lemn, precum mese, scaune sau accesorii de decor.

Accesorii moderne și funcționale

Pentru a completa amenajarea unui living în stil scandinav, alege accesorii moderne și funcționale. Folosește lămpi cu design simplu și minimal, precum și plăci decorative din ceramică sau sticlă.

De asemenea, investește în perdele sau draperii din materiale ușoare și transparente, care să lase lumină să pătrundă în cameră în timp ce oferă intimitate. În plus, poți adăuga perne decorative cu modele geometrice sau naturale, care să aducă un strop de personalitate și confort în livingul tău.

Share