Gheorghe Flutur îl ajută pe George Simion să ajungă mai repede la Moscova

Share

Gheorghe Flutur, organizatorul unei manifestaţii de protest, la Suceava, i-a adus un bilet de avion către Moscova, lui George Simion.

Incidente la mitingul anti-extremism, organizat la Suceava de către Partidul Național Liberal. Mai multe persoane care s-au infiltrat și au incitat la scandal au fost ridicate de jandarmi.

Gheorghe Flutur îl ajută pe George Simion să ajungă mai repede la Moscova

Una dintre ele a fost deja reținută. Vorbim despre membri ai partidelor SOS si AUR, care au încercat să deturneze manifestația organizată de PNL în centrul Sucevei. În total, s-au adunat aproximativ 5.000 de suceveni, spun organizatorii, care au venit să protesteze pașnic împotriva extremismului.

Președintele SOS Suceava este cel care a fost încătușat de către jandarmi pentru că refuzat să plece de la scena unde trebuia să înceapă manifestația.

Acesta, în repetate rânduri, i-a ignorat pe cei de la jandarmerie și de la poliție, care i-au cerut să plece și să nu mai intre în polemici cu cei adunați în Piața Centrală, a refuzat și s-a ajuns la acest incident.

Citeşte şi: Ludovic Orban (Forţa Dreptei): Ne vom clasa peste PNL

De asemenea, au fost mai multe persoane care au venit cu porta voce sau au început să aducă injurii celor care vorbeau pe scenă, însă vocile lor au fost, din fericire, astupate de marea mulțime care s-a adunat în centrul Sucevei.

Persoana reținută a fost sancționată la legea 60 și a fost dusă pentru audieri de către jandarmi. “Spunem nu extremismului! Extremismul este cel mai rău fenomen social și politic care se poate întâmpla.

Un mare om de stat spunea că istoria este suma faptelor ce puteau fi evitate. Astăzi, Suceava scrie istoria frumoasă. Astăzi, la Suceava spunem apăsat și, sper eu, pentru totdeauna, nu extremismului”, au transmis liderii PNL din Suceava.

Citeşte şi: George Simion, Iurie Roşca sunt cam aceeaşi mâncare de peşte

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a prezentat duminică, un decalog de luptă împotriva extremismului în cadrul unui miting organizat împotriva acestui curent.

El a precizat că oameni prezenţi au scandat “Nu daţi like-uri la lichele, vor veni vremuri mai grele” şi a transmis că mesajul trebuie să fie de pace, dar a avertizat “să nu ne ia cineva de proşti că uităm sau nu ştim cine sunt în spatele acestor mişcări”, referindu-se la acţiunile AUR, conform Newsweek România.

Cine pierde pleacă acasă

“E un mare pericol și trebuie luat, din punctul meu de vedere, mult mai serios. A fost o mostră duminica trecută, un miting care n-avea nimic comun cu normalitatea să vii să te agăți de clanţa ușii, să vii să intri într-o instituție, să filmezi, să vorbești urât, să înjuri. L-am chemat la dialog, l-am chemat să candideze la Suceava, să contracandidăm.

Și cine pierde pleacă acasă, cine câștigă merge mai departe. Nu a vrut, a vrut doar circ și asta vrea în continuare. Am făcut apel la calm, să nu răspundă la provocări. Noi ne-am întâlnit de atâtea ori, stăm de vorbă cu oricine.

Circari pot să apară peste tot, dar este un curent atât de supărat împotriva demagogilor și a populismului și a circarilor, încât nu este loc în inima Bucovinei pentru așa ceva”, a spus Gheorghe Flutur, preşedinte Consiliului Județean Suceava.

Share