CTP: Dacă PSD a fost furat, îi recomandă lui Ciolacu să se adreseze la Parchetul European

Share

Cristian Tudor Popescu (CTP) comentează, cu un sarcasm coroziv, situaţia ridicolă în care s-au pus PSD şi Marcel Ciolacu.

CTP l-a întrebat pe Ciolacu, care a anunțat că a făcut plângeri la OSCE și Comisia Europeană, de ce nu merge și la Parchetul European.

„Aș vrea să-i recomand lui Ciolacu, dacă tot vrea să apeleze la instituțiile europene, să înceapă cu Parchetul European. Dacă tot au depus jurământul cei 22 de procurori europeni, în frunte cu doamna Laura Codruța Kovesi.

Să meargă dl. Ciolacu, în fruntea unei delegații PSD, la doamna Kovesi, ‘aici s-a produs un furt’, să meargă la doamna Kovesi. Și să-i facă dl. Tudorel Toader plângerea”, l-a îndemnat CTP pe Ciolacu.

„Tot acest bâlci pe care l-a făcut PSD-ul confirmă un lucru pe care l-am spus despre reformarea acestui partid. Posibilitățile sunt nule. Acest partid nu poate cel mult decât să se scideze, reforma, niciodată. Uitați-va ce au făcut acum, cum fac de obicei. Au suferit o înfrângere, ce fac? În loc să analizeze cauzele, încearcă să mascheze înfrângerea.

S-au străduit și domnul Tudorache, și dna Firea și dl. Ciolacu. Ce mi s-a părut amuzant, până la grotesc, este că atât Tudorache cât și Firea au fost destul de rezervați. Tudorache și-a retras cererea de numărare, până la urmă.

Firea și-a făcut numărul la televizor, spunea încă un lucru din galeria de gesturi și expresii care m-au făcut să va spun că mă-aș fi lăsat de televizune dacă ar fi câștigat alegerile. Comentând așa zisul furt de la Sectorul 1, Firea a spus suntem mai rău ca în Belarus.

Acolo sunt arestați, bătuți, schingiuiți, nevoiți să fugă din țară de gealatii lui Ceaușescu de Belarus și această doamna compară România cu Belarus. O dată, jignește România și apoi pe oamenii ăia de acolo, care sunt în situația aia teribilă. La noi nu a fost nimeni schingiuit.

Aici au intervenit jurnalistii, hărmălăii din televiziunile PSD, care au fost mai zeloși decât Firea și Tudorache. Au luată-o pe sus pe Firea, ‘cum, lași așa, nu protestezi, faceți plângere la organismele internaționale’. Asta, ‘Da, OK, o să fac, dar deocamdată asta e situația’.

Se străduiau ăia din studio să mai smulgă de la ea, ‘Vă legați cu lanțuri?’. Iată la ce imagini și secvențe am ajuns.

Și se încheie cu domnul Ciolacu această poveste. Am citat despre prostie, acum citez ce spunea Ciolacu (Citează declarațiile lui Ciolacu de pe Facebook, de miercuri noapte Demență la miezul nopții. Ciolacu: „Useristii fură voturile că-n codru, au fugit cu sacii cu buletine în spate. Vom sesiza toate instituțiile internaționale!”).

Aș vrea să-i recomand lui Ciolacu, dacă tot vrea să apeleze la instituțiile europene, să înceapă cu Parchetul European. Dacă tot au depus jurământul cei 22 de procurori europeni, în frunte cu doamna Laura Codruța Kovesi.

Să meargă dl. Ciolacu în fruntea unei delegații PSD la doamna Kovesi, ‘aici s-a produs un furt’, să meargă la doamna Kovesi. Și să-i facă dl. Tudorel Toader plângerea.

Și a zis ‘Să lansez 15 rânduri de zbierete pe Facebook și în felul asta o să empatizeze oamenii mai mult cu noi și o să ne voteze, că vin alegerile parlamentare’”, a declarat CTP, la Digi24.

Share