home MASS MEDIA CT Popescu l-ar ucide pe criminalul nepedepsit de Justiţie

CT Popescu l-ar ucide pe criminalul nepedepsit de Justiţie

Share

Cristian Tudor Popescu a declarat acum două zile, parcă, pe un post de televiziune, că, dacă o rudă a sa ar fi ucisă şi Justiţia nu l-ar condamna pe criminal, s-ar duce şi l-ar ucide chiar el pe acest criminal.

Gândul

Nedovedit de Justiţie. Criminalul. L-ar ucide. Cu mânuţa lui. L-ar împuşca. L-ar strangula. L-ar spânzura. N-a precizat cum anume, dar l-ar ucide, în numele dreptăţii! Iar acest om este persoană publică şi vector de opinie în România!

În urmă cu mai mulți ani, așa cum am mai povestit, când eram redactor la Secția Social a ziarului Adevărul l-am văzut pe CT Popescu pe Antena 1 au TVR 2 intervievat de Gabi Rusu.

Un interviu de genul “portret de personalitate”. Eugenia Vodă. Florentina Fântânaru. Marina Constantinescu. CT Popescu, spre consternarea mea (dar şi a Leliei Munteanu sau a lui Adrian Cercelescu, care se uitau şi ei la emisiune împreună cu mine), a rostit cam următoarele cuvinte:

Eu sunt un beţiv care pentru un timp s-a trezit din beţie, dar într-o zi o să-şi revină.

Acelaşi om acum cateva săptămâni ne arăta că ştie să cânte, dându-şi în ţeastă cu ghinturile pumnului, la propriul său pleşuv cap.

La întâmplare, îmi amintesc cum acelaşi om, pe care îl credeam totuşi măcar un fin cunoscător al artei filmice, aprecia de curând că minunatul film al lui Michel Hazanavicius, “The Artist”, este “nul din punct de vedere al creativităţii”, situându-se fix la nivelul maimuţelor din managementul unui movieplex, care au pus anunţ pentru clienţi că “The Artist” este film mut şi alb negru, dar şi că “”Melancholia” lui Lars von Trier este un film deosebit de valoros (“Băieţi, aceasta este arta!”).

Ei bine, aceasta este o probă de basculare a valorilor în mintea domnului Popescu. Ca şi felul în care, de câte ori vorbeşte Traian Băsescu, Cristian Tudor Popescu se consideră dator să spună despre preşedinte (care are, indiscutabil, metehnele sale, pe care le cunoaştem), că e un dictator scelerat care “delirează grandomaniacal”, descriindu-l grotesc ca pe proprietarul unor rânjete şi hăhăieli incoherente de mârlan patent (ceea ce nu e cazul).

Ca și felul în care de peste zece ani acelaşi domn a descoperit că în România există democraţie şi foştii comunişti s-au transformat în democraţi şi, în timp ce îl umplem de rahat pe Băsescu, putem să-l spălăm de lături pe Iliescu, indiferent de ce genocid ar putea fi el poate acuzat, pentru cele făptuite probabil la Revoluţie.

Dl. CT Popescu îndrăgeşte folosirea de cuvinte tari, deformatoare, care ventilează vânturi grele de idei, de venă portă, putrede, precum “Să frângi zborul floricelei către epiglota Ginelei“, navigând astfel prin periferia ideilor adevărate, caracteristice spiritualităţii, intelectualităţii.

Acum, ca să nu mai fie reper, vector de opinie în societatea românească, credem că ar fi corect ca dl. CT Popescu să nu mai fie nici măcar luat prin telefon de vreo televiziune (în afară de Antena 3, Realitatea TV şi RTV, evident, astea sunt caz aparte, patologic), să poată să-și sinucidă proprii criminali existenţi sau închipuiţi în baia sau podul propriei case, în linişte.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share