home MASS MEDIA CSDR şi FRJ MediaSind protestează faţă de modul în care radioul public a manipulat prezentarea dezbaterii din Parlamentul European

CSDR şi FRJ MediaSind protestează faţă de modul în care radioul public a manipulat prezentarea dezbaterii din Parlamentul European

Share

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România şi Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind protestează faţă de modul în care postul public de radiodifuziune, Societatea Română de Radiodifuziune, a relatat dezbaterea petiţiei împotriva Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării în cadrul Comisiei de Petiţii a Parlamentului European ce a avut loc în data de 2 decembrie a.c. la Bruxelles.

Corespondentul din Belgia al postului public de radio, Claudia Marcu afirmă în relatarea tendenţioasă şi pro putere transmisă pe postul naţional de radio că europarlamentarul Victor Boştinaru „este, de fapt, şi sponsorul petiţionarilor”.

Postul public susţine astfel că cele mai mari organizaţii sindicale din România, CSDR (cuprinzând peste 500 000 de membri) şi FRJ MediaSind (cuprinzând peste 9000 de membri) sunt sponsorizate de către un europarlamentar al Partidului Social Democrat.

Având în vedere că această afirmaţie extrem de gravă a produs mari prejudicii de imagine organizaţiilor sindicale din România, CSDR şi FRJ MediaSind solicită conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune ca, în termen de cinci zile calendaristice, să prezinte toate dovezile necesare care au stat la baza relatării corespondentului de la Bruxelles, Claudia Marcu.

În caz contrar, CSDR şi MediaSind vor sesiza Consiliul Naţional al Audiovizualului, Comisiile de specialitate ale Parlamentului României, EBU, Observatorul European, Federaţia Europeană a Jurnaliştilor şi vor acţiona în judecată postul public de radiodifuziune.

Este regretabil că SRR se pretează la astfel acţiuni de manipulare şi denigrare care amintesc de perioada comunistă. Menţionăm că toate cheltuielile privind deplasările la Bruxelles a delegaţiei CSDR şi FRJ MediaSind au fost achitate de către CSDR şi de organizaţiile membre ale FRJ MediaSind, conform facturilor pe care le vom pune la dispoziţia instituţiilor mai sus nominalizate.

Pentru ca publicul să înţeleagă ce s-a întâmplat la Bruxelles, anexam relatările din data de 2 decembrie a.c. a Radio România Actualităţi – Radiojurnalul de prânz şi, în comparaţie, relatările profesioniste ale celorlalte instituţii publice, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES.

Confederaţia Sindicatelor Democratice din România – CSDR
Preşedinte, Iacob Baciu

Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind,
Preşedinte, Cristi Godinac

Share