Cristoiu are dureri mari şi aberează despre arestarea lui Dragnea

Share

Maestrul e în sevraj jurnalistic. Ion Cristoiu e departe de vremurile când conducea Evenimentul zilei şi se contrazicea o dată la câteva luni sau săptămâni, pe vremea lui Emil Constantinescu.

Mai jos, citat şi comentariile noastre.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Dovezile, datele care apar – și ajungem și la STS – mă fac să pun la îndoială rezultatele (la alegeri). S-ar putea ca PSD să nu stea atât de prost, ca USR să nu stea atât de bine, ALDE să nu stea atât de prost, iar Pro România să nu stea așa cum stă”. Asta cu sistemul informatic e punctajul primit de la PSD, nu?

„Decizia ca softul ăla să treacă la STS a fost a domnului Dragnea, așa am înțeles (prin ordonanță de urgență). STS este instituție militară. Fiind militară, unu: ordinul nu se discută, deci se poate face orice mânării, pentru că, dacă le denunți, dracu’ te-a luat, că ai denunțat secretul militar; doi: nu răspund. Ați văzut o conferință a șefului ăla STS, să ne spună cum a fost cu softu’ ăsta? Să răspundă!” Acum dăm în ăla, că e la bulău, pentru toate el e vinovatul, ceilalţi sunt lebădoi albi ca neaua.

„Eu am două informații. Să răspundă domnii de la STS dacă nu e așa, poate că am fost dezinformat. Prima e că s-ar fi șters tot de peste zi în momentul în care s-au introdus acele buletine; a doua, foarte importantă, care ar explica de ce ține Klaus Iohannis ca și la prezidențiale să fie referendum: e mult mai ușor de falsificat”. Să spună ăia de la STS: «Dom’le, Cristoiu bate câmpii»”. Dacă lucrurile stau aşa, e penală. Adu probe, maestre, apoi spunem noi: “Dom’le, Cristoiu nu bate câmpii”.

„Tot ce facem acum, tot ce comentăm noi, tot ce spune opinia publică, toate strategiile partidelor se bazează pe un fals”. Miza pe relativizarea adevărului. Ce banal, oricum trăim în era postadevăr şi ne-am antrenat ca, dincolo de asta, să ştim care e adevărul şi care minciuna.

Ne oprim aici. Ion Cristoiu are incontinenţă  aberantoidă. Nu trebuie să reacţionăm chiar la tot ce fabulează omul.  Jack, erai mare jurnalist, chiar dacă îţi plăceau prea mult brichetele.

Share