home EVENIMENT, POLITICA Dăncilă şi Firea, două coţofene. Transcriptul certei aici

Dăncilă şi Firea, două coţofene. Transcriptul certei aici

Share

Un transcript al certei dintre Viorica Dăncilă şi Gabriela Firea a ieşit la suprafaţă din şedinţa PSD, ca un jder puturos din vizuina sa. Nu mai contează cum se numea şedinţa aceea, PSD oricum e un haloimăs azi.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Subiectul: candidatul la prezidenţiale pe care îl livrează PSD. Mai jos, dezbaterea de idei dintre cele două duamne.

Viorica Dăncilă: „Trebuie să stabilim dacă e candidatul din partidul nostru sau din alte partide. Am crescut în sondaje, dar dacă oamenii văd că nu știm ce avem de făcut nu e bine. Avem datoria ca aici să luăm niște decizii. Trebuie să ne hotărâm ce facem: susținem candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu sau avem candidat și atunci poate ne susțin alții pe noi.

De aceea cred că astăzi trebuie să luăm o decizie. Nu este despre o persoană sau alta. Cred că trebuie sp ne spunem toți punctul de vedere și să clărificăm.

Radu Moldovan: Cel mai periculos e să își piardă speranța cei care candidează la locale, dacă pierdem rău aceste alegeri.

VD: (Către Paul Stănescu): Paul, noi trebuie să luăm o decizie indiferent de sondaje, cum negociem. PSD, ne ducem în spate la Pro România, chiar dacă sunt la 4%?

Tăriceanu a spus clar că el merge cu sau fără PSD. Esențial este ca același lucru să-l facem noi, să ne hotărâm dacă mergem cu candidatul ALDE sau cu candidatul PSD.

Gabriela Firea: „Suntem colegi, sub nicio formă nu vreau să polemizăm, să fie o dispută între noi. Dvs. sunteți cea care a spus prima că nu candidați. Ba chiar ați subliniat asta.

Ați spus că nu candidați după care ați spus că vă puneți la dispoziția partidului și nu excludeți. Trebuiau stabilite niște reguli, haideți să le respectăm. Și să nu ne plângem apoi că presa cere reacții. Această cenzură nu funcționează.

Consider că scorul de la europarlamentare e un accident. Sper să facem tot ce ține de noi să schimbăm acest accident. Sunt puțin surprinsă neplăcut de faptul că avem relații reci cu partenerii noștri de guvernare.

Este o prăpastie între noi, pentru că nu am discutat cu ALDE despre prezidențiabil. Eu nu cred că domnul Tăriceanu este un om absurd, eu cred că declarația lui de aseară vine tocmai pentru că noi am amânat o decizie, că am tărăgănat, că venim ultimii cu un candidat. S-a creat o prăpastiem discutăm cu partenerii noștri prin intermediul televizorului.

Eu sunt convinsă că vom ieși cu o decizie rațională, să fie o decizie tranșantă, hotărâtă, să pornim de la ideea că suntem învingători. Noi parcă ne așteptăm deja că pierdem și părem demobilizați. Oamenii noștri sunt îngrijorați. Eu mi-aș dori un candidat din PSD, dar haideți să luăm o decizie.

Sondaje s-au făcut și în anii trecuți, știm foarte bine cum stăm, haideți să luăm o decizie. Toți ne spun că nu vrem să luăm taurul de coarne. Sau poate, nu știu, deciziile nu se iau în CEX.

Viorica Dăncilă: Deciziile nu se iau în altă parte! Nu am luat nicio decizie fără să discut în CEX. Alaltăieri am discutat cu partenerii de la ALDE. Draga mea, am spus acest lucru pentru că rezultatele trebuie decontate, eu le decontez. Dacă vor fi rezultate slabe, eu le decontez.

Gabriela Firea: Ori nu ascultați, ori vă faceți că nu auziți.

VD: Nu pot să spun că nu îmi asum mandatul pe care îl vor colegii. (Gabriela Firea îi reproșează că îi creează probleme) Nu, nu creez probleme. (Schimb de replici simultane între Gabriela Firea și Viorica Dăncilă)

Viorica Dăncilă: Ați avut ceva de reproșat și fostului președinte și aveți ceva de reproșat și actualului președinte.

Gabriela Firea: Văd că nu vreți să avem un schimb de replici constructiv și pozitiv. Nu mă mai certați că nu asta e soluția.

Marcel Ciolacu: Ar fi trist ca pentru prima dată în istoria României în turul doi să nu fie candidatul PSD.

Ar fi trist pentru voi şi vesel pentru noi. Iar voi veţi reuşi, băieţi, pentru că v-aţi căutat-o cu insistenţă peste doi ani şi jumătate.

Citeşte şi
Klaus Iohannis, apel dur adresat PSDragnea. Faptele antisociale comise în Piaţă trebuie anchetate

Klaus Iohannis a ieşit la declaraţii la trei zile după evenimentele din seara de 10 Read more

Sorin Grindeanu. Acesta este un om politic. Transcriptul complet VIDEO

Nu sunt de acord cu unele lucruri spuse de Sorin Grindeanu în conferinţa de presă. Read more

Ghita: SOV m-a amenintat cu moartea intr-o parcare

"Vîntu era cu un om care să-l ajute, eu cu un domn. Acolo m-a amenințat Read more

Cazul SOV. Ultimele diversiuni disperate

Ultimele diversiuni disperate ale gastii de potentiali infractori eolieni se vad cu ochiul liber. Pentru Read more

Referatul procurorilor pentru arestare in Cazul Vantu

"Vezi-ti doar de business! Ca-ti rupem gatul ori gruparea mea, ori gruparea lui C. [...] Read more

Ruxandra Sararu, de la Chisinau: “China, ingrijorata de exercitiul militar Coreea de Sud – SUA”

Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie din SRR, unde era director al Read more

Ruxandra Sararu: “Cazul lui Artur mătură conştiinţe”

Protagonista unui scandal media de sfarsit de an, Ruxandra Sararu si-a dat demisia la inceputul Read more

Discutia Traian Basescu – Crin Antonescu de la Cluj

Este foarte interesant cum anume s-au miscat staff-urile celor doi candidati in aceasta situatie: in Read more

FOTBAL – CORUPTIE: Stenograma Becali – Petre Marin – Mirel Radoi

Dezvoltam aici subiectul actelor de coruptie care au lucrat in fotbal in ultimii ani, de cand Read more

Share