Cristian Oprean, şeful delegaţiei TVR în Qatar, a făcut bişniţă cu bilete

Share

Team leaderul delegaţiei TVR la Cupa Mondială din Qatar, Cristian Oprean, este acuzat că ar fi vândut bilete la meciuri, la negru.

Nu este primul scandal din TVR, din jurul prezenţei româneşti la Cupa Mondială din Qatar, care pentru un jurnalist bugetar este găina cu ouăle de aur ce apare o dată la patru ani.

Astfel, Marian Olaianos, vedeta Ştirilor Sportive, a zburat planat din delegaţie, acuzat de brutalităţi, de o colegă de la TVR Cultual, în timp ce el o acuză de hârţuire sexuală.

Cristian Oprean, șeful delegației aflate în Qatar, a fost denunțat că a vândut biletele instituției, la suprapreț.

Șeful Departamentului de Achiziții din cadrul Redacției Sport se află în Qatar, de la începutul Campionatului Mondial de Fotbal, în calitate de „coordonator delegaţie TVR” sau „Team Leader FIFA”.

Conform Ziariștii.ro, din această poziție, Cristian Oprean a avut acces la contul TVR, pe platforma EBU (deținătorul drepturilor de televizare pentru World Cup 2022, în parteneriat cu FIFA), prin care TVR, ca partener oficial pentru România, putea achiziționa cu prioritate un număr de bilete, la meciurile turneului final, în zone selecte ale stadioanelor (Tribuna 0, Tribuna 1).

TVR, ca instituție, n-a apelat la acest avantaj contractual, dar a făcut-o Cristian Oprean, pe persoană fizică.

El a vândut două bilete, la semifinala Maroc-Franța, cu 1.800 de euro, iar cumpărătorul, un cetățean român, l-a denunțat, deoarece n-a reușit să intre la meci.

Share