home CORUPTIE, POLITICA Corupţia Ucide cheamă la un protest la sediul Avocatului Poporului

Corupţia Ucide cheamă la un protest la sediul Avocatului Poporului

Share

Corupţia ucide cheamă manifestanţii să protesteze în faţa sediului Avocatului Poporului din Bucureşti, în Aleea Arutela, Nr. 2, cod 142215, București.

Protestul este intitulat “Ciorbea e plătit de noi toți. Îi scriem să își facă treaba!”. Mai jos, prezentăm chemarea ONG-ului.

Corupţia ucide: “Ciorbea e plătit de noi toți. Îi scriem să își facă treaba!”

Imediat după adoptarea OUG 92, care afectează direct Justiția, într-un moment esențial în care trebuia să apere interesul cetățenilor și statul de drept, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a plecat în vacanță.

Victor Ciorbea este plătit cu 36.000 de lei pe lună, pentru că așa a legiferat PSD. Trebuie să îi amintim că funcția lui nu poate fi o sinecură politică, ci primește acești bani de la cetățeni pentru a apăra democrația.
Vom face acest lucru scriindu-i pe adresa avp@avp.ro un e-mail cu următorul text:

Corupţia ucide: Victor Ciorbea are de ales: ori își onorează funcția, ori se declară prin fapte incompatibil cu ea

”Subsemnatul…….. legitimat cu…….. în calitate de cetățean, vă rog să sesizați CCR în cazul OUG 92, care amenință independența Justiției și pune în pericol funcționarea Parchetului General și a DNA.

Vă reamintesc că funcția dumneavoastră are în fișa de post reprezentarea intereselor cetățenilor și a statului de drept și că statul român vă asigură atât finanțarea instituțională cât și o generoasă retribuție personală pentru a vă exercita atribuțiile.”

Cu cât îi vom scrie mai mulți, cu atât presiunea publică justificată va fi mai mare. Victor Ciorbea are de ales: ori își onorează funcția, ori se declară prin fapte incompatibil cu ea.

Share