home ECONOMIE Instalatiile de aer si elementele acestora

Instalatiile de aer si elementele acestora

Share

Intr-o lume in care tot mai multe dintre procesele de munca sunt robotizate, insemnatatea unor piese si elemente calitative in dotarea echipamentelor si a masinariilor din diverse industrii nu poate fi subestimata.

Un rol important il joaca de asemenea instalatiile de aer si diversele retele concepute pentru transportarea acestuia si utilizarea lui. Tehnovest este un distribuitor important pe piata de profil, care a constientizat nevoia publicului de solutii, avand in vedere functionarea continua a acestor industrii, deci si frecventa cu care anumite componente necesita inlocuire.

Prin comprimarea aerului si stocarea acestuia, spre exemplu, se poate obtine o sursa suplimentara de energie. Respectiva sursa poate deservi unor aplicatii diverse. Sectorul industrial este unul dintre cei mai mari beneficiari ai aerului comprimat, acesta putand fi folosit in diverse procese de prelucrare, de productie, dar si la nivelul altor sarcini.

Instalatiile de aer comprimat – unde se folosesc acestea?

Nu mai este necesar a mentiona despre frecventa cu care tehnologia in cauza se foloseste pentru ca este evident ca se intampla la scara larga. Daca ar fi sa se realizeze un clasament al aplicatiilor cel mai des utilizate, aceasta ar ocupa locul 4, desigur dupa altele de asemenea importante precum apa, electricitatea si gazul natural.

Exista astfel scule pneumatice pentru constructii diverse, pistoale cu aer, pompe de aer, sisteme care folosesc furtune ventilatie, instalatii de aer comprimat pentru dotarea service-urilor auto, sisteme de climatizare si asa mai departe.

Un lucru este cert in ceea ce priveste instalatiile de aer comprimat si anume ca prezinta un avantaj considerabil care le si recomanda de altfel – costuri mult mai convenabile decat in cazul alternativelor. Se exclud cheltuielile energetice exagerate atunci cand se utilizeaza unelte si scule ce au la baza acest principiu de functionare. Iata un motiv bine intemeiat pentru care sunt preferate instalatiile de aer in detrimentul celor electrice, respectiv hidraulice.

Recomandari pentru alegerea instalatiilor de aer comprimat

Ori de cate ori cineva vizeaza o astfel de achizitie, trebuie sa se informeze corespunzator inainte. Raportarea la parametrii functionali optimi este esentiala, asemenea la ceea ce priveste randamentul pe care instalatiile il pot oferi.

Este necesara desigur, inainte de toate, o planificare optima, alaturi de consultanta unui specialist. In acest sens stau la dispozitia celor interesati specialistii Tehnovest.

Raportarea la elementele conexe este un punct de plecare vis a vis de o asemenea alegere. Numai in acest mod se poate tinti spre eficientizarea costurilor. Conteaza presiunea minima necesara, dar si diversi factori din exterior. Totodata se va tine cont si de potentialii agenti de contaminare (corpuri straine, praf, rugina etc). Totul va asigura utilizatorul de faptul ca nimic nu va periclita functionarea retelelor. Sunt detalii care vor dicta randamentul final oferit.

Va fi necesar, in functie de aplicatie, un anumit nivel al presiunii. In acest sens este necesara din nou recomandarea specialistilor. Acestia vor oferi sfaturi cu privire la cum ar trebui sa fie conceputa reteaua de aer pentru a asigura functionarea optima.

Iata de ce trebuie sa se tina in principal cont:

Umiditatea pe care o prezinta aerul

Desigur ca in cantitati limitate vor exista particule de apa, spre exemplu, in aerul si gazele ce se comprima. Trebuie acordata atentie acestui fapt, pentru a avea siguranta ca nu influenteaza functionalitatea aplicatiilor. Numai prin raportarea la acest parametru se poate continua cu conceperea oricarui tip de instalatie pe aer comprimat.

Riscul de condensare

Conteaza de asemenea eliminarea oricarui risc de a favoriza aparitia condensului. Din acest punct de vedere, specialistii Tehnovest propun componente pentru instalatiile de acest gen care sa asigure o eficienta sporita, prin calitatea materialelor din care sunt realizate.

Capacitatea de filtrare a aerului

Este necesara eliminarea oricarui risc de reducere a randamentului, respectiv de blocare a instalatiilor de aer comprimat pe care il pot cauza particule straine diverse. In acest sens filtrarea aerului nu este optionala.

Procesul de uscare

Bineinteles ca in dotarea acestor echipamente trebuie sa existe si solutii pentru a usca aerul ce urmeaza a fi comprimat.

Nu sunt neaparat aspecte necunoscute de public, insa sunt informatii care trebuie subliniate cand vine vorba despre astfel de alegeri. Constientizand importanta conditiilor in care retelele si uneltele de aer comprimat trebuie sa functioneze, fiecare se va asigura ca face investitia potrivita si ca, ulterior, vor viza o intrebuintare corespunzatoare.

Indiferent de necesitate, de elementele necesare pentru completarea unor astfel de echipamente, solutii echilibrate sunt disponibile pe tehnovest.pneumatikatlas.com/en.

Citeşte şi
Numărul polițelor RCA a crescut în 2018, fața de anul anterior, în timp ce în
Anul 2018 a fost caracterizat de o îmbunătățire a indicatorilor de solvabilitate. La sfârșitul lunii
Preşedintele Klaus Iohannis revine în forţă, cu noi acuze la adresa PSD, legate de felul
Wirtschaftswoche (Săptămâna economică), una dintre cele mai influente publicaţii economice din Germania, are un titlu
Marea majoritate, dacă nu chiar toate cele şapte societăţi de administrare din Pilonul II, se
Atunci cand vine vorba de vacanta si relaxare, tot mai multe persoane tind sa opteze
Declaraţii de o duritate extremă ale preşedintelui Klaus Iohannis la adresa PSD, chiar în aceste
Dacian Cioloş a declarat că matematica lui Dragnea a crescut salariile, dar acestea nu au
Prezent astăzi la evenimentul „Quo Vadis - Piata de asigurări in 2019” organizat de DC
Banii de la Trezorerie sunt un buffer care ajunge pentru o perioadă limitată de timp.
Share