Coridoarele terestre NATO ar împinge trupele SUA în prima linie

Share

NATO dezvoltă mai multe coridoare terestre, “pentru a grăbi trupele și armurile americane către linia frontului, în cazul unui războiul terestru major european cu Rusia.

Soldații americani vor ateriza într-unul dintre cele cinci porturi și vor fi canalizați de-a lungul rutelor logistice preplanificate, pentru a face față unui posibil atac al Moscovei, au declarat oficialii pentru The Telegraph.

Coridoarele terestre NATO ar împinge trupele SUA în prima linie

Informaţia vine pe fondul avertismentelor liderilor de vârf ai Alianței, că guvernele occidentale trebuie să se pregătească pentru a conflict cu Rusia, în următoarele două decenii.

Rutele logistice au devenit o prioritate-cheie, de când liderii NATO au convenit să pregătească 300.000 de soldați, pentru a fi menținuți într-o stare de înaltă disponibilitate de apărare, la un summit de la Vilnius, Lituania, de anul trecut.

Planurile existente stabilesc ca trupele americane să aterizeze în porturile olandeze, înainte de a se îmbarca în trenuri care le vor transporta prin Germania și, mai departe, în Polonia.

Citeşte şi: Medvedev îi numeşte pe soldaţii NATO “păduchi de peste mări”

În cazul unei invazii rusești a statelor NATO, trupele americane ar fi expediate în portul Rotterdam, înainte de a fi transportate spre est.

Dar se fac și aranjamente în culise, pentru a extinde rutele către alte porturi, pentru a se asigura că linia terestră de comunicații nu poate fi întreruptă de forțele Moscovei.

Lt. general Alexander Sollfrank, șeful comandamentului logistic Jsec al NATO, a declarat: “Ucraina suferă foarte mult de pe urma acestor atacuri rusești cu rachete cu rază lungă de acțiune, asupra sistemelor logistice.”

Citeşte şi: Moscova ar putea lansa atacuri asupra NATO, la vară

Dacă forțele NATO care intră din Țările de Jos sunt lovite de bombardamentele rusești sau porturile nord-europene sunt distruse, alianța urmează să-și mute atenția către porturile din Italia, Grecia și Turcia.

Din porturile italiene, trupele americane ar putea fi transportate pe uscat, prin Slovenia şi Croația, până în Ungaria, care împarte granița cu Ucraina.

Planuri similare există pentru a transporta forțele din porturile turcești și grecești, prin Bulgaria și România, pentru a ajunge pe flancul estic al Alianței.

Share