home GAFE JURNALISTICE, MASS MEDIA Vomele noastre de toate zilele (contrarevista presei)

Vomele noastre de toate zilele (contrarevista presei)

Share

Vomele care urmează să fie citate sunt des întâlnire pe Internet şi reprezintă un simptom al decăderii presei noastre de astăzi. Zilnic, descoperim astfel de erori, porcării, gafe şi – ceea ce este cel mai grav, sunt prezente şi vomele de presă printre ele.

În lumea presei, există redacţii în care uneori şeful vine la tine şi îţi propune să scrii un text pe care nu vrei să-l scrii. El poate fi manipulator, mincinos sau încadrabil la categoria “vomele noastre de toate zilele“.

Există cel puţin o redacţie în care, literalmente, redactorul-şef vine la tine şi îţi spune: “Vreau să scrii o vomă despre cutare şi cutare“. Sunt jurnalişti care au uitat de orice ruşine şi le semnează cu numele lor.

Aceştia de obicei sunt dintre cei cu pielea atât de groasă, încât nu le mai pasă, ori dintre cei care au intrat cu vomele lor jurnalistice într-o asemenea simbioză greţoasă, încât cred în ele, sunt convinşi că e bine ce fac şi că asta se cheamă presă. Pamflet. Satiră.

În cele ce urmează, primele două exemple sunt astfel de vome de presă.

Titluri vomitive pe Comisarul: TROMPETA, futila PSD, o cam dă în mintea ĂLEIA de la Caracal (limbaj injurios), Ungurul ăsta nu e chiar așa PROSTOVAN. Uite ce TEORIE are! (xenofobie, insultă), VIDEO Trebuie să VEDEȚI ASTA! Și tu, țărănușule! (insultă), EXPLOZIV/Judecătoarea NIMFOMANĂ n-a scris că i-a făcut SEX ORAL lui Borcea, dar recunoaște că „S-AU PLĂCUT RECIPROC”! (limbaj porcos), INCENDIAR/Țoapa cu Zurgălăi e PENALĂ? Tranzacții SUSPECTE prin firma CUMNATĂ-SII, călcată de DNA! (insultă), EXPLOZIV/BOR, soră pentru INFRACTOR! Chiar nu vă e RUȘINE, bă NESIMȚIȚILOR? (injurii). (ne-am stăpânit deliberat să cităm din textele de pe acest website, care este o conductă cu dejecţii media)

Adevărul, la rubrica lifestyle, două videoştiri: Masturbarea face bine la… sănătate! Cum te ajută şi care este limita… şi Cum reacţionează bărbaţii gay când gustă un vagin pentru prima oară. A doua ştire e mincinoasă: când dai click şi intri pe ea, sub clipul video citeşti: “Un experiment care prezintă reacţiile bărbaţilor gay când gustă un vagin de vacă gătit.!” Putem continua şi cu Cele mai mari greşeli pe care le fac virginii în timpul sexului, dar preferăm să ne oprim aici.

Main-ul de pe website-ul B1 TV, Liviu Dragnea: Din cauza unei manipulări, au fost reacții fără citirea legii. Cătălin Predoiu și Vasile Blaga nu au citit legea, dar au criticat-o. Sunt dispus să scot definiția defăimării din această lege (VIDEO), este epocal.

Transcript din spusele lui Liviu Dragnea. Virgulă între subiectivă şi predicativă:

(…) cei care s-au enervat primind informațiile false, au ajuns să posteze și să aibă reacții fără să citească legea și modificările sale în comisia juridică.

Ca să înţelegi aberaţiile spuse de acest om încolţit, care nu are argumente logice, trebuie să citeşti un text inteligibil. Paragraf incoerent:

Acesta a mai explicat despre această și modul în care a fost redactat acest amendament a fost greșit, deoarece nu a fost scoasă averea.

Citate incoerente din Dragnea:

Toată legislația dintre noi a avut un scop ercidiv.

Din păcate, au fost lideri politici care au fost cantactati că ei nu au citit legea.

AdevărulVIDEO Cea mai trăsnită nuntp de Valentine’s Day a avut loc chiar în România! Cum s-au încălţat mirii şi invitaţii la petrecere. Pe tastaturp, litera “p” este vecinp cu litera “ă”. Textul o datp scris se reciteşte, mai ales când eşti o publicaţie respectabilă, cu tradiţie, cu state vechi, nu om-website.

Citeşte şi
Piaţa de media valorează aproape 514 milioane de euro

Piaţa de media din România va creşte, în acest an, cu 5,5%, comparativ cu anul Read more

Ameninţări asupra presei. Poliţia Constanţa cere dezvăluirea sursei!

Poliţia Constanța a solicitat unei publicații locale să dezvăluie identitatea unei surse, care le-a trimis Read more

MediaSind atrage atenția Guvernului că angajaţii din cultură şi mass-media nu sunt salariați de mâna a doua

Federaţia FAIR-MediaSind, singura organizaţie reprezentativă la nivel de sector cultură şi mass-media, conform sentinţei TMB Read more

Ben Oni Ardelean, din aripa PNL/USL, a sărit la gâtul jurnaliştilor

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean i-a făcut nesimțiți si tupeiști pe jurnaliștii care au vrut să Read more

Jurnalişti ucişi anul acesta, mai mulţi decât în anul 2017

După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018. Read more

Mălin Bot, ca şi toată familia acestuia, are toate conturile blocate

Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor Read more

Cozmin Guşă îi cere lui Rareş Bogdan să-şi ceară scuze ca să intre pe post

Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Read more

PSD mituieşte iar presa cu bani de la ministere, ca acum 15 ani

Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile” Read more

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) îşi informează afiliaţii despre ce s-a întâmplat în România

FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul Read more

Micky Şpagă iese la rampă împotriva televiziunilor (Stenograme PSD)

Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă Read more

Share