home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Conducerea TVR recunoaște că a organizat 15 concursuri ilegale

Conducerea TVR recunoaște că a organizat 15 concursuri ilegale

Share

Conducerea TVR continuă seria diversiunilor menite să denigreze credibilitatea MediaSind TVR, răspândind printre angajați informații false potrivit cărora organizația noastră blochează organizarea concursurilor în instituţie.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Prin răspunsul nr. C/672/13.09.2019 pe care ni l-a oferit chiar președintele-director general Doina Gradea în urma cererii noastre făcute în baza Legii nr. 544/2001, se confirmă contrariul, aceasta susținând că “În perioada menţionată (24 iunie 2019-13 august 2019 – n.n.) au fost organizate 15 concursuri de angajare de personal – 12 concursuri la Bucureşti şi 3 la TVR Timişoara.”

Precizăm că MediaSind TVR nu și-a propus niciodată să perturbe bunul mers al activității TVR, urmărind doar respectarea legalității, motiv pentru care, în urma votului Adunării Generale a organizației, a sesizat Parlamentul și organele de urmărire penală pentru anchetarea acestor încălcări și pentru sancționarea persoanelor vinovate.

Totodată, acesta a fost motivul pentru care Biroul Executiv Național al SRJ MediaSind a refuzat să semneze un pact cu sindicatele controlate de șefa SRTV și să cauționeze, astfel, concursurile ilegale din institiție.

Prin acest răspuns, conducerea TVR recunoaşte oficial încălcarea prevederilor art. 22 din Contractul Colectiv de Muncă potrivit căruia „La concursurile sau examenele organizate de angajator în vederea angajării sau promovării în muncă va participa în Comisia de concurs, ca membru cu drepturi depline, un delegat din partea sindicatului reprezentativ, cu competenţe în domeniul respectiv”.

Amintim că în data de 24 iunie 2019 prin Registratura Generală a SRTV şi apoi în şedinţa Consiliului de Administratie, s-au depus oficial documentele care atestă reprezentativitatea Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind la nivel de sector şi, implicit, potrivit Legii nr. 62/2011, la nivel de unitate, iar membrii CA au luat act de acest lucru şi au admis, prin vot, prezenţa reprezentanţilor organizaţiei la şedinţele CA.

Mai mult, Federaţia FAIR-MediaSind şi-a însuşit oficial prevederile CCM în vigoare, ceea ce înseamnă că acest document îşi va produce efectele până la data expirării, 31 decembrie 2019, iar partener social devine noua organizaţie reprezentativă.

Referitor la relaţia SRTV cu casa de avocatură a fostului consilier juridic al şefei TVR, cel care a făcut mai multe demersuri oficiale la Ministerul Muncii pentru a denigra și bloca activitatea SRJ MediaSind şi a Federaţiei FAIR-MediaSind, răspunsul a fostul următorul:

“SRTv a încheiat un contract de asistență juridică cu SPRL Dumitrescu și Dinu având ca obiect activități specifice Legii nr. 51/1995 de acordare de consultant juridical specializată în activitatea de management a Directorului general al SRTV”

Acest contract a fost încheiat cu încălcarea prevederilor prevederilor Ordonanței nr. 26/2012 care interzic expres instituțiilor publice să achiziționeze servicii juridice dacă au înființate compartimente de profil.

În ceea ce privește cuantumul sumelor pentru care s-a încheiat acest contract, conducerea SRTV a refuzat să răspundă, motiv pentru care SRJ MediaSind se va adresa instanței de judecată.

Vă prezentăm în continuare răspunsul oferit de conducerea SRTV.

Departament Comunicare SRJ MediaSind
Bucureşti, 17 septembrie 2019

Citeşte şi
Televiziunea publică: Clauza de conştiinţă şi noi drepturi (MediaSind)

Actul adițional nr. 3 la Contractul Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune a

MediaSind a decis declanșarea conflictului de muncă în TVR

Delegații prezenți la Adunarea Generală a MediaSind TVR au decis astăzi, 28 noiembrie 2019, cu

Administrația Gradea refuză să negocieze Contractul Colectiv de Muncă pentru angajați

Negocierile pentru încheierea unui nou Contrat Colectiv de Muncă în Societatea Română de Televiziune începute

Tribunalul Bucureşti a anulat diminuările de drepturi negociate de conducerea TVR

Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea depusă de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împotriva Societatăţii Română

TVR a dat bani grei pe echipamente vechi, care trebuiau să fie noi

Deputatul USR Iulian Bulai, membru in Comisia de Cultura din Camera, dezvaluie noi nereguli gasite

Conducerea SRTV, acţionată în judecată pentru că ascunde rezultatul controalelor financiare din TVR

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus ieri, 28 octombrie 2019, o cerere de chemare

Ionuţ Cristache, moderatorul emisiunilor electorale de la TVR

Ionuţ Cristache ţine să ne îngreţoşeze toată campania electorală cu emisiunile sale pline de avantajări

MediaSind: Conducerea politică a TVR a cenzurat dezbaterile despre moţiune

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, Filiala MediaSind TVR, condamnă decizia conducerii instituţiei de a nu

TVR a fost acţionată în judecată pentru contractele suspecte

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a depus astăzi, 9 octombrie 2019, o cerere de chemare

Tribunalul Bucuresti a respins încercările disperate ale conducerii TVR de a demonstra că MediaSind nu are dreptul să-şi apere membrii din instituție

Tribunalul Bucuresti a respins excepţia ridicată de către conducererea sindicatului controlat de conducerea TVR, SPUSTv,

Share