home MASS MEDIA Conducerea SRTV începe să piardă procese

Conducerea SRTV începe să piardă procese

Share

Federaţia Română a Jurnaliştilor Mediasind aduce la cunostinta opiniei publice prima victorie repurtată de avocatul organizației, dr. Ştefan Naubauer, în procesele declanşate împotriva Societăţii Române de Televiziune de către salariaţii concediaţi la începutul acestui an, în baza unei proceduri de selectie nelegale!

Astfel, în Dosarul nr. 18161/3/2013, având ca speţă concedierea membrului Sindicatului 2002 din SRTV, afiliat FRJ MediaSind, instanţa a hotărât următoarele:

Admite acţiunea. Anulează decizia nr. DRU 383/28.02.2013 emisă de intimată. Dispune reintegrarea contestatoarei pe postul şi funcţia deţinute anterior concedierii. Obligă intimata să plătească contestatoarei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data concedierii până la reintegrarea efectivă. Obligă intimata să plătească contestatoarei suma de 800 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie de drept (…)

Decizia instanţei a fost pronunţată în şedinţa publică din data de 02.12.2013. Aceasta confirmă practic ceea ce FRJ MediaSind a declarat încă de la Congresul organizaţiei din 9 noiembrie 2012:

Congresul MediaSind se solidarizează cu angajaţii din SRTV şi cu sindicatele afiliate din acest serviciu public, cu demersurile acestora demarate în justiţie împotriva măsurilor de concediere colectivă. Congresul MediaSind consideră că nu salariaţii sunt responsabili pentru managementul dezastruos din ultimii ani, constatat de rapoartele succesive ale Curţii de Conturi, ci întreaga clasă politică.

Departament Comunicare FRJ MediaSind

Share