home EVENIMENT, POLITICA COLECTIV Plângere penală contra lui Ponta, Arafat, Bănicioiu, Oprea

COLECTIV Plângere penală contra lui Ponta, Arafat, Bănicioiu, Oprea

Share

Rudele victimelor din Clubul Colectiv au depus la Parchetul General o plângere penală. Aceasta este contra lui Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu și Gabriel Oprea.

Sesizarea e contra tuturor celor ce au acţionat după incendiul din Colectiv, “în intervenţia care se ştie că a fost o catastrofă”. Aceasta a fost declaraţia preşedintelui Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, la intrarea în sediul ICCJ.

Noi vrem să continuăm. Copiii noştri au murit în spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimişi în străinătate. Vedem acuma cum un fost ministru spune că el e dentist (n.n.: Nicu Bănicioiu) şi nu ştia ce să facă. L-au sfătuit medicii, deci medicii trebuie să spună dacă sunt ei de vină sau dacă e de vină conducerea. Trebuie să ne spună Justiţia.

, a spus Eugen Iancu, al cărui fiu, Alexandru Iancu, a murit în incendiu.

Colectiv – prejudicii morale şi materiale

Iancu a precizat că sesizarea depusă la Parchetul ÎCCJ e…

… Pentru prejudiciile morale și materiale suferite ca urmare a tragediei din 30 octombrie 2015, ce a avut loc în clubul Colectiv.

În noiembrie 2015 — aprilie 2016, 90 de persoane au depus cereri scrise de constituire de parte civilă. 27 sunt persoane care au suferit vătămări (răni, arsuri, etc) în urma incendiului din club, iar 63 sunt moștenitori/ succesori ai celor decedați. Sumele cu care aceștia s-au constituit părți civile variază între 30.000 euro și 2.000.000 euro, conform DNA.

Share