Codruța Kovesi pierde procesul împotriva Consiliului Superior al Magistraturii

Share

În Europa Codruţa Kovesi performează şi e respectată. Dar gaşca Liei Savonea, din România, continuă să o atace, încercând compromiterea ei.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis să respingă, definitiv, acțiunea intentată de Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, împotriva Consiliului Superior al Magistraturii, care nu i-a acordat gradul profesional de Parchet General.

Minuta instanței, conform G4Media:

„Admite recursul declarat de pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii împotriva sentinței civile nr 1348 din 09 aprilie 2019 a Curții de Apel București- Secția a VIII a contencios administrativ și fiscal. Casează sentința recurată și, în rejudecare: respinge acțiunea formulată de reclamanta Laura Codruța Kovesi în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, ca neîntemeiată. Definitivă”.

Decizia instanței este definitivă, după ce, în 2019, Curtea de Apel București îi dăduse dreptate lui Kovesi.

Secția pentru procurori a CSM a decis în anul 2018, în plin atac PSDragnea asupra statului de drept, să nu îi acorde acest grad profesional fără concurs, doar în virtutea faptului că a fost procuror general al României.

Share