Codruţa Kovesi i-a deschis Adinei Florea cauză juridică, la Înalta Curte

Share

Ajunsă procuror şef european, Codruţa Kovesi nu a a uitat nici o clipă ce i-a făcut PSD, cu ajutorul uneltei Adina Florea.

Procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, cere Înaltei Curți ca Secția Specială să-i soluționeze mai repede dosarul în care este cercetată pentru repatrierea lui Nicolae Popa.
O anchetă, despre care Înalta Curte dezvăluia în 2019 că acuzațiile sunt neprobate și neclare, iar măsurile luate de procuroarea Adina Florea sunt nelegale.
Concret, fosta șefă a DNA, Laura Codruța Koves,i a deschis pe 23 decembrie, la Înalta Curte, un proces având ca obiect “contestație durată proces”, conform portalului instanței.
Practic, Kovesi este nemulțumită de faptul că procurorul Adina Florea tergiversează ancheta. Înalta Curte a stabilit primul termen de judecată pe 20 ianuarie anul acesta.
“Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplinește într-o durată rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii”, explică codul de procedură penală, în cazul “contestație durată proces”.
Această contestație poate fi introdusă după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale.
Share