home EVENIMENT Codruţa Kovesi a fost spionată de agenţi israelieni

Codruţa Kovesi a fost spionată de agenţi israelieni

Share

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a fost spionată de patru israelieni anchetați de DIICOT, ce au încercat să o compromită, informează Rise Project. Tatăl, fratele şi fostul soţ al procurorului şef al DNA erau hărţuiţi cu telefoane primite de aceştia, de regulă la 2-3 noaptea, în care acestora li se vorbea despre aranjarea unor dosare penale. Tatăl şi fratele lui ovesi au făcut plângeri penale şi astfel aapărut actualul mandat de arestare.

Ron Weiner și David Geclowicz, arestaţi de la un hotel de lux din Bucureşti, unde belfereau, sunt angajaţi ai firmei private de securitate israeliene Black Cube, al cărei fondator este Meir Dagan, fostul director al Mossadului în anii 2002 – 2011, care ne-a părăsit de curând.

Weiner şi Geclowitz au lucrat împreună cu David Zorella Avi Yanus, doi foști ofițeri de informații ai Mossadului, cofondatori și directori executivi ai Black Cube, care au şters-o din România înainte să fie prinşi de autorităţile române.

Potrivit procurorilor DIICOT, cei patru israelieni…

(…) au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice, constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și, ulterior, compromiterii conturilor de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia.

Ca să traducem pe româneşte păsăreasca procurorilor, cantautorii ăştia patru s-au apucat să o hărţuie pe Kovesi. I-au sunat şi a ameninţat telefonic apropiaţii. Au iniţiat atacuri de phishing, ca să-i spargă lui Kovesi conturile, urmărind ca mai apoi să le compromită.

Mai urmăreau cantautorii noştri să-i citească e-mail-urile şi să folosească lucrurile citite acolo ca să o manipuleze pe Codruţa Kovesi. Numai că nu a mers. Ei nu pricep că asta a noastră, cu pletele drepte, colecţionară de bufniţe, e fiară asexuată în slujba unor idealuri şi principii, pe care dacă nu le respectă cu sfinţenie este ejectată.

Omul nu contează, ci funcţionarea sistemului, dar, dacă un om e determinant în funcţionarea sistemului, îţi dai seama şi în funcţie de ce încearcă să facă aceia deranjaţi contra acestuia.

Citeşte şi
Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat de puţin timp că nu
Klaus Iohannis, președintele României, a declarat marți, la Cotroceni, că va respecta Constituția indiferent de
Curtea Constituţională a României a admis sesizarea Guvernului privind decizia preşedintelui Klaus Iohannis în cazul
Guvernul mexican spionează jurnaliştii şi activiştii folosind un program informatic vândut doar SUA. Afirmațiile jurnaliştilor
Rusia are de astăzi un vas de spionaj mai puţin în Marea Neagră. Nava Liman
Ţin' să fie? Ţin' să fie? Influent, la vârful Statului Român, foarte bogat, a dat
Publicaţia cotidiană Israel Hayom susţine că în România sunt în acest moment arestaţi pentru spionaj
~Mos Gerila, instrument de propaganda~USL scade dramatic in Bucuresti~se ascunt sabiile pe piata telefoniei mobile~Basarabia,
RCS Italia, firma lui Zoltan Teszari, este prezentă în noul site lansat de WikiLeaks, SpyFiles.
Cine navighează pe Internet trebuie să inteleaga că şi-a pierdut intimitatea si e spionat online
Share