home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI CNA:OTV, amendat cu 20.000 lei pentru afirmaţiile lui Dan Diaconescu despre DNA şi procurorul Bocşan (MFax)

CNA:OTV, amendat cu 20.000 lei pentru afirmaţiile lui Dan Diaconescu despre DNA şi procurorul Bocşan (MFax)

Share

CNA a amendat marţi OTV cu 20.000 de lei, pentru şase ediţii ale emisiunii “Dan Diaconescu direct”, în care Dan Diaconescu a făcut afirmaţii despre dosarul în care este judecat pentru şantaj, neasigurând imparţialitatea şi încălcând dreptul la propria imagine al procurorului Gheorghe Bocşan.

FOTO: PissedOffTeeacher

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, emisiunile “Dan Diaconescu direct” difuzate pe 28, 29 octombrie şi 1, 2, 9 şi 11 noiembrie pe postul OTV. În urma respectivelor emisiuni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis la CNA o serie de sesizări, semnate de procurorul-şef al Direcţiei, Daniel Morar.

citeste si: CNA cere Realitatea TV să dea dreptul la replică DNA, dacă instituţia îl va solicita

DNA a sesizat CNA cu privire la şase ediţii ale emisiunii “Dan Diaconescu direct”, de la OTV, în care Dan Diaconescu, judecat într-un dosar pentru două infracţiuni de şantaj, “a iniţiat o campanie de denigrare şi de intimidare” la adresa Direcţiei şi a procurorului Gheorghe Bocşan.

Potrivit sesizării DNA, “în data de 25 octombrie, jurnalistul Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru două infracţiuni de şantaj”.

“Ulterior, începând cu 28 octombrie 2010, în cadrul emisiunii «Dan Diaconescu Direct», care se difuzează zilnic la postul de televiziune OTV, jurnalistul Dan Diaconescu a iniţiat o campanie de denigrare susţinută la adresa instituţiei, a procurorului care a instrumentat cauza penală şi a şefului secţiei la care lucrează procurorul respectiv”

, se arată în sesizareciteste tot aici

Share