home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI CNA doreşte dispariţia emisiunilor tabloide de pe televiziuni

CNA doreşte dispariţia emisiunilor tabloide de pe televiziuni

Share

CNA a propus spre dezbatere publică un proiect de modificare a reglementărilor din audiovizual, prin care emisiunile tabloide ar urma să dispară de pe televiziuni.

Însă CNA doreşte să facă mai multe modificări în audiovizual. Cele mai importante schimbări propuse sunt cele care interzic momente umilitoare la TV, arată Ziua News.  Nu ai voie asta nici măcar sub acoperirea unui contract între posturi și actorii principali.

Propunerea Consiliului se referă la “orice referire peiorativă la adresa persoanelor în vârstă sau cu dizabilități“.

Consiliul Naţional al Audiovizualului se referă şi la “punerea acestora în situații ridicole ori umilitoare“. Aceste situaţii “sunt interzise în cadrul programelor audiovizuale, chiar dacă există acordul acestora“.

Herjeu, CNA: De bătrâni nu-ţi baţi joc

Ca să întărim clar: de bătrâni nu-ți bați joc“, a spus Radu Herjeu, membru CNA, pentru Pagina de Media. Unul dintre motivele pentru care s-a decis modificarea legislației privind minorii are legătură și cu prezența acestora tot mai des în emisiunile tabloid.

De foarte mult timp, criticăm CNA pentru faptul că tolerează aceste emisiuni în audiovizual. Ele sunt menite să intoxice românii. Ani în şir, aceste emisiuni, cu concupiscenţa Consiliului, au ceat modele de viaţă pentru tinerii din România. Acum s-ar putea să fie prea târziu.

Share