Ciolacus Agramatus: “L-ar fi arestat DUPĂ scaunul de prim-ministru!”

Share

Ciolacus Agramatus loveşte din nou. Dar felul cum o face este complex, pentru că proştii sunt capabili de astfel de perle de exprimare, în timp ce spun o ticăloşie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine, pe fond, că, “dacă minciuna şi plăţile directe le-ar fi făcut Sorin Grindeanu”, nu Ludovic Orban, (pe Sorin OUG13 Grindeanu) “l-ar fi arestat DUPĂ scaunul de prim-ministru”.

Dincolo de exprimarea de agramat, reiese prima teamă a acestor oameni: să nu fie judecaţi pentru faptele lor: nefiind parlamentar, adică fără imunitate, Sorin Grindeanu a fost expus şi, într-adevăr, dacă procurorii aveau cu ce, îl arestau scurt.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a stâlcit din nou limba română, chiar în inima Ardealului. Într-o conferinţă de presă, la Zalău, el a spus că Sorin Grindeanu ar fi fost arestat „după scaunul de prim-ministru”, dacă ar fi procedat ca Ludovic Orban.

„Domnul primar a spus cu amărăciune că este, la fel ca ceilalţi primari de municipii reşedinţa de judeţ, care a primit zero lei din fondul de rezervă la primului ministru. Un fond de rezervă care ar trebui folosit la calamităţi, la situaţii de urgenţă, sub nici o formă pentru a face plăti către anumiţi primari care au părăsit barca PSD.

Au ales calea cea mai josnică de a face politică, respectiv minciuna şi plăţile de bani directe care (pe care – n.red.)  dacă le-ar fi făcut Sorin Grindeanu l-ar fi arestat după (de pe – n.red.) scaunul de prim-ministru”, a declarat Ciolacu, la Zalău.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o gafă uriaşă şi luni seara, la TVR 1. Încercând să atace Guvernul, cu un citat referitor la nazişti, Ciolacu a spus că autorul citat a fost Martin Luther, însă acesta a trăit cu 400 de ani înainte de apariţia nazismului.

„A fost un pastor, Luther, care a zis: ‘Au venit, i-a luat pe comunişti, n-am reacţionat ca nu eram comunist. Au venit, i-a luat pe social-democraţi, nu am reacţionat ca nu eram social-democrat. Au venit, i-au luat apoi pe evrei, nu am reacţionat ca nu eram evreu. Când au venit şi m-au luat pe mine nu a mai avut cine să mă apere’.

Este aceeaşi logică ca atunci. Ne iau pe fiecare în parte sub această masca, că nu sunt bani, şi vor tăia iarăşi şi salarii şi absolut tot din cauză că sunt incompetenţi”, a declarat Ciolacu, la TVR. Realizatorul emisiunii, Ionuţ Cristache, nu a avut nici o corecţie de făcut.

Citatul corect este: „Când naziştii au venit să îi ia pe comunişti, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democraţi, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicalişti, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea”.

Autorul acestor spuse a fost Martin Niemoller, un pastor luteran german. Martin Luther, despre care Ciolacu afirma că este autorul citatului, a a trăit în secolul XVI (1483-1546). A fost primul reformator protestant ale cărui reforme au dus la naşterea Bisericii Evanghelice-Luterane.

Share