home CORUPTIE, POLITICA Panou luminos uriaș cu hashtagurile ”Câine” și ”Trafic de influență”, în centrul Capitalei

Panou luminos uriaș cu hashtagurile ”Câine” și ”Trafic de influență”, în centrul Capitalei

Share

Formele pe care le îmbracă propaganda PSD au fost, în această campanie electorală pentru alegerile locale, care se desfăşoară astăzi, monstruoase. Ca mai jos.

Un panou luminos uriaș, în culorile USR, a fost afișat pe o clădire de lângă Biserica Sfântul Gheorghe Nou, după Spitalul Colțea, între Piața Universității și Piața Unirii, din București.

Pe panou erau inscripționate hashtagurile ”#Câine” și ”#Trafic de influență” și acesta era marcat cu simbolurile PNL și USR PLUS.

Hashtagurile fac referire la scandalul izbucnit pe final de campanie, în care a fost implicat candidatul susținut de PNL și USR PLUS, Nicușor Dan, care a intervenit într-un litigiu între controversatul om de afaceri Mihai Mitrache, cunoscut cu porecla ”Câine”, și Primăria Sectorului 4, condusă de primarul PSD, Daniel Băluță.

În spațiul public, au apărut înregistrările unor convorbiri telefonice între Nicușor Dan și fostul jurnalist Cristian Zărescu, pe vremea când acesta era consilierul primarului Băluță, în care cei doi discutau despre litigiul dintre Mitrache și administrația Sectorului 4.

Primarul Gabriela Firea și PSD au preluat rapid retorica traficului de influență despre care au susținut că a fost făcut de contracandidatul USR PLUS în discuțiile cu fostul consilier Cristian Zărescu.

Scandalul ”Câine” a marcat ultima săptămână a campaniei electorale din București, pe parcursul căreia Nicușor Dan a fost prezentat atât în discursurile social-democraților, cât și de invitații din platourile televiziunilor apropiate de aceștia drept ”fratele câinelui” și ”traficant de influență”.

Joi, ultima zi în care televiziunile au avut voie să pronunțe nume de candidați și partide, s-a încheiat cu un epic fail, în campania de linșaj a lui Nicușor Dan, la Antena 3.

Oana Zamfir a prezentat, în jurul orei 23:00, un interviu cu un presupus reprezentant legal al unor proprietari, care a susținut, cu vocea distorsionată pentru a nu fi recunoscut, că Asociația lui Nicușor Dan ar fi făcut o acțiune în instanță împotriva unui dezvoltator imobiliar pentru a obține bani și apartamente.

Interviul nu i-a convins însă nici măcar pe invitații din studio, iar primul care i-a spus Oanei Zamfir că ”n-a ieșit de data asta” a fost Ion Cristoiu, care i-a făcut praf înregistrarea.

Mircea Badea s-a enervat că interlocutorul n-are curaj să-și asume identitatea și se ascunde sub anonimat, iar Mugur Ciuvică s-a arătat sceptic că noile dezvăluri vor avea vreun impact.

În aceeași seară, înainte de ”interviul bombă” al Oanei Zamfir, a fost prezentă Gabriela Firea, în ultima emisiune electorală la care a participat, tot la Sinteza Zilei.

Gabriela Firea a declarat că Nicușor Dan este ”destul de aproape” de ea în sondaje, dar că ”are încredere în oameni”.

Share