Ciolacu: „Să vă fie ruşine, domnule preşedinte, aţi închis lumea în case”

Share

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, reacţionează foarte violent, după declaraţiile făcute de Klaus Iohannis în conferinţa de presă de marţi seară.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Virusul nu mai e ‘o simplă raceală’, domnule preşedinte Iohannis?! Vă amintiţi?! Dumneavoastră şi PNL aţi ignorat încă de la bun început pandemia care venea peste România! Ştiu, e simplu să spui că PSD e de vină, dar nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele!

Acei ‘unii’ din Parlament au fost nevoiţi să vă voteze un guvern incompetent şi corupt, domnule Iohannis! Vă amintiţi sau aţi uitat când Citu fugea de răspundere? Am votat un guvern care nu merită să fie votat! Dar am considerat că în plină pandemie, România avea nevoie de stabilitate şi nu de anticipate! Unde erau atunci liberalii dvs? Mureau de frică în izolare, vă spun eu!

Aţi închis lumea în case şi aţi tras obloanele firmelor. Aţi lăsat pe drumuri peste 1 milion de oameni. Pe alţii i-aţi trimis la export la cules de sparanghel în zone roşii din Europa! Nu aţi luat nicio măsură concretă, doar aţi făcut achiziţii la suprapreţ de la firmele de casă. Să vă fie ruşine, aţi pus România pe harta corupţiei internaţionale legată de achiziţiile de echipamente medicale. La fel ca Bangladesh, domnule preşedinte european!

Domnule Iohannis, nu mai jigniţi Parlamentul! Nu noi am stat în izolare la Vila Lac cu piscină şi chelneri. Era supusul dvs, premierul Orban!

Am lucrat în sistem video online, e adevărat domnule Iohannis. E inedit. Dar ştiţi de ce?! Pentru că un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament, pentru că trebuia dvs să vă lansaţi candidaţii la alegerile locale!

Noi în Parlament am vrut să protejăm nivelul de trai al romanilor şi capitalul românesc. Astea nu sunt legi populiste! Sunt legi votate de toate partidele politice, cu excepţia PNL într-adevăr! Voi doar aţi putut să contestaţi tot la CCR sau să reîntoarceţi legi, că nu cumva vreun roman să fie sprjinit acum! Vreţi şomeri, domnule Iohannis?! Cât mai mulţi, nu?! Vreţi sărăcie, austeritate şi şomaj. La fel ca în 2009-2010! Pentru că altceva nu sunteţi în stare!

Domnule Iohannis- ridicaţi-vă o clipă ochii din sondaje, lăsaţi calculele electorale, testaţi populaţia şi veniţi cu un plan concret de REDESCHIDERE!

PSD a întins o mână către dialog. Aţi refuzat-o! Dar nu uitaţi că în timp ce dvs vă ţineţi de lupte politice, romanii încep să trăiască de pe o zi pe alta. Vă asumaţi şi asta, domnule Iohannis?!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa liderilor PSD, ALDE şi Pro România, marţi, în prima conferinţă de presă de la instaurarea stării de urgenţă.

„Nu toţi politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei. Avem un contraexemplu mare, cât Casa Poporului, este Parlamentul. Şi modul în care unele partide şi unii lideri înţeleg să folosesc această nenorocire pentru câştig electoral. S-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, deplorabil instrumentat de aceiaşi politicieni care au avut un comportament nociv şi înainte de criză, au lăsat România fără bani.

Banii romanilor au fost risipiţi de guvernele pesediste. Este trist că după ani şi ani de guverne pesediste să ne găsim în situaţia să facem faţa unei epidemii cu visteria goală şi aceiaşi pesedisti să strige în parlament că preşedintele şi guvernul nu fac ce trebuie. Este jalnic! Aceştia sunt politicieni care se caţăra pe spaimele oamenilor pentru a câştiga capital electoral, este ceva jalnic.

Putem gestiona economia, dar nu se poate aşa cu gesturi populiste, dăm la toată lumea. Dar de unde să dăm? Iar aceşti politicieni compromit prin acest comportament viitorul întregii naţiuni, viitorul generaţiilor care vor veni după noi. Eu nu voi tolera aşa ceva”, a declarat Iohannis.

Share