home CORUPTIE, POLITICA Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu, liste comune la locale şi parlamentare

Ciolacu, Ponta şi Tăriceanu, liste comune la locale şi parlamentare

Share

ALDE (lider – Tăriceanu), PSD (lider – Ciolacu) şi Pro România (lider – Ponta) au discuţii pentru formarea unei coaliţii de centru-stânga.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Totul, în vederea participării la următoarele alegeri locale şi parlamentare, a anunţat preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Sunt în momentul de faţă discuţii între noi, ALDE, PSD şi Pro România pentru formarea unei coaliţii care să participe la următoarele alegeri locale şi parlamentare. (…) Credem că avem o şansă reală la următoarele alegeri mergând într-o coaliţie de centru-stânga”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a menţionat că o altă temă a discuţiilor dintre cele trei formaţiuni politice vizează depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„Mai discutăm şi despre depunerea unei moţiuni de cenzură având în vedere neputinţa şi incompetenta acestui Guvern. Cei de la PSD au pus problema, după părerea mea foarte corect, că, dacă PNL nu va respecta legea referitoare la majorarea punctului de pensie cu 40%, acesta este un motiv suplimentar de depunere a unei moţiuni de cenzură”, a precizat Tăriceanu.

El a susţinut că următorul guvern, indiferent de formula sa – monocolor, coaliţie sau de uniune naţională, ar avea o viaţă foarte scurtă şi menirea de a organiza alegerile viitoare.

„Cu un Guvern monocolor, cu un Guvern de coaliţie de centru, de stânga, de dreapta, etc, inclusiv un Guvern de uniune naţională. Dar timpul este foarte scurt şi cred că nu ne putem permite să ducem alegerile parlamentare, să ţinem o campanie electorală de şase luni în condiţiile crizei economice care afectează România şi toate economiile mondiale după criza coronavirusului. (…)

Formula unui Guvern de uniune naţională nu este o formulă greşită. Totul depinde însă de conjunctura. Având în vedere că alegerile viitoare parlamentare sunt foarte apropiate, cred că alcătuirea unui Guvern de uniune naţională va fi o operaţiune mai complicată.

La căderea Guvernului Orban, trebuie să ne gândim imediat la un Guvern care trebuie să aibă drept misiune exclusiv organizarea alegerilor, un Guvern cu viaţă foarte scurtă de două, trei luni şi apoi, în funcţie de rezultatul alegerilor, de rezultatul voinţei populare exprimate prin vot, se pot găsi alte formule”, a explicat Călin Popescu-Tăriceanu.

Share