home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Cineva sa-i dea plegomazin lui Mircea Badea

Cineva sa-i dea plegomazin lui Mircea Badea

Share

Aceasta este una dintre desele crize de isterie pe care le face pe postul mogulului felinoid Mircea Badea, terminate indeobste cu “Ma scuzati, e doar o criza de isterie, promit sa nu se mai intample…”.

De aceasta data, obiectul urletelor teleastului este Catalin Tolontan. Cauza aparenta: “Ma enerveaza propagandistii iluziei”. Mircea Badea lucreaza la un post de televiziune care apartine unuia dintre cei care platesc propagandisti ai iluziei.

Badea este unul dintre acesti propagandisti ai iluziei. Defapt, tactica si strategia sa sunt obisnuite. El, propagandist al iluziei, el, unul dintre cei care traiesc intr-o continua iluzie si vorbesc incontinuu despre lucruri care au sens intr-o realitate paralela, fabulatorie, el este cel care striga ca il enerveaza propagandistii iluziei.

Defapt nu este nimic nou. Voi scrie in curand un text despre alti impostori, care se dau democrati si in realitate ataca chiar fundamentele democratiei. Este o metoda simpla si foarte folosita: hotul este primul care striga hotii.

In bulibaseala creata, in timp ce toata lumea cauta hotul, excitata, autorul infractiunii nu numai ca nu spala putina, dar mai este si de fata si mai si tine discursuri demagogice despre necesitatea impunerii domniei legii.

Ba se mai si cocoata in fruntea bucatelor. Exact ca Mircea Badea. Si ca Mihai Gadea. Si ca Victor Ciutacu. Pe care acum, in afara de intoxicatii care stau cu ochii atarnati de ecranul televizorului, ca sa-si alimenteze credintele parareligioase despre dictatorship-ul lui Basescu si efectele perversele ale acestei plagi nationale, precum si in afara de cei care au interese, nu-i mai crede nimeni.

De aceea in toate aceste luni am ignorat practic postul Antena 3. Asa cum am mai explicat, politica Intact este simpla, brutala si directa. Se aplica linia dura. Dam cu maiul, direct. Scoatem mitraliera. Toata lumea de bun simt intelege in acest moment ca Mircea Badea are o doaga sarita.

Toata lumea de bun simt pricepe in prezent ca atitudinea sa este schizoida: pe de o parte este isteric si urla ca descreieratul la haul negru al camerei de luat vederi, pe de alta parte, efectiv instantaneu, face comentarii logice pe marginea propriilor sale urlete descreierate, explicand calm ce vrea sa spuna prin urletele proprii.

Apoi iar urla. Evident ca un om normal nu se comporta astfel.

Sa-l ia astia, sa-l duca, sa-l lege, sa-i faca niste gargara cu plegomazin, ca are, saracul, momente in care intra in incontinenta neuronala.

Va propun sa incercati, in incheiere, urmatorul experiment. Luati-i complet volumul lui Badea si lasati-l numai cu gesturi si mimica. Ce vedeti? Nimic nu mai e de spus mai mult.

Share