Cine a scris Armagedonul securiştilor? (Emil Berdeli)

Share

În opinia mea, cel mai spectaculos aramagedon a fost cel al securiştilor sau Armagedon 7. Şi acum am să fac o necesară dezvăluire: omul care l-a scris a fost regretatul Mihai Pelin, unul dintre cei mai importanţi cercetători ai arhivelor fostei Securităţi.

Primăvara anului 2002. Pelin imi telefonează şi mă roagă să trec pe la el. Credeam că vrea să discutăm despre vreun subiect. Pe vremea aceea, lucram la Cotidianul, iar el colabora la suplimentul Confidenţial, coordonat de mine, care apărea în paginile respectivului ziar.

Când am ajuns, surpriză… Mi-a spus că vrea să publice un armagedon. Cel al securiştilor. Dorea să arate pe cine acoperă de fapt guvernul Năstase. M-a întrebat dacă vreau să-l lansez pentru că, susţinea el, nu era momentul să se implice direct.

Bănuiam că vrea să-şi protejeze sursele. Pe scurt, nu mi-a oferit alte detalii, dar ne cunoştem deja de vreo trei ani şi ştiam că niciodată nu vorbeşte mai mult decât trebuie. Apoi, a zis că nu doreşte să-l public în Confidenţial, pentru că toată lumea ştia că suntem prieteni.

I-am propus Ziua. La acelaşi ziar se gândise şi el… citeste tot aici

Share