home EVENIMENT Luare de ostatici în nordul Franţei, mai mulţi răniţi

Luare de ostatici în nordul Franţei, mai mulţi răniţi

Share

Mai multe persoane au fost împuşcate, într-o luare de ostatici în nordul Franţei. Evenimentul este în curs şi are loc în oraşul Roubaix de la graniţa cu Belgia, conform Reuters.

Primele informaţii arată că mai mulţi bărbaţi înarmaţi  au luat ostatici, după ca au tras focuri de armă, conform unor surse din Poliţia Franceză. Serviciile medicale din zonă au spus că mai mulţi oameni au fost răniţi.

Nu este încă clar dacă persoanele înarmate sunt legate sau nu de atacurile din Paris, de pe 13 noiembrie.

“O operaţiune este în curs de desfăşurare, după ce au fost luaţi ostaticii. Zona în care au fost trase focurile de armă a fost securizată de forţele de poliţie”, a declarat o sursă pentru Reuters, detaliind: “Un director de bancă şi familia sa au fost luaţi ostatici”.

Sursele medicale şi cele apropiate de forţele de pompieri au confirmat că la Roubaix, în nord, lângă graniţa cu Belgia, are loc o operaţiune, după o luare de ostatici, fără să dea mai multe detalii.

Metroul parizian a fost parţial închis, ulterior deschis

Cinci linii de metrou parizian au fost întrerupte, din cauza unor chestiuni de securitate constatate la staţia de metrou Place de la Republique, o piaţă din estul Parisului, a anunţat agenţia de tranzit a oraşului, RATP.

Finalmente, metroul parizian a fost redeschis constatându-se că este o alarmă falsă.

Liniile 3, 5, 8, 9 şi 11 au fost afectate, a anunţat RATP, într-o declaraţie postată pe website-ul propriu. Toate liniile de metrou întrerupte ajungeau la Place de la Republique.

Share