Chişinăul vrea să dărâme toate statuile sovietice

Share

Chişinăul mai dă o lovitură dură propagandei Rusiei Putiniste din Republica Moldova: vrea să dărâme toate statuile sovietice.

Deputata PAS Doina Gherman a anunțat că va aborda, cu colegii ei din Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media proiecte de acte legislative pentru eliminarea monumentelor sovietice de pe teritoriul Republicii Moldova.
Unimedia: Doamna deputat, dar totuși, pe viitor, vor există proiecte de legi în Parlamentul R. Moldova, cu privire la lichidarea monumentelor sovietice de pe teritoriul țării noastre?
Doina Gherman: Comisia Educație și Cultură este direct responsabilă de tot ce ține de monumente. Nu pot să cunosc la nivel de legislație ce prevede, dar este o remarcă bună. Voi aborda colegii mei din comisie.
În prezent, în Republica Moldova, mai există 17 monumente ale liderului bolșevic Vladimir Lenin, două ale lui Karl Marx, iar la Bălți, pe frontispiciul clădirii Centrului Multifuncțional, este instalat basorelieful turnat în beton ale lui Lenin, Karl Marx și Friedrich Engels.
Prima dată, informaţia aceassta a fost furnizată în România de Aktual24.
Share