home EVENIMENT Ce n-a făcut Klaus Iohannis şi face Guvernul Cioloş

Ce n-a făcut Klaus Iohannis şi face Guvernul Cioloş

Share

Ceea ce nu a făcut omul sistemului, Klaus Iohannis, face Cabinetul Cioloş, sub presiunea condiţionărilor bugetare: contestă la CCR pensiile speciale ale primarilor.

Dacă Traian Băsescu ar fi avut venitul pe care îl are acum, prin lege, Klaus Iohannis, sistemul ticălos l-ar fi mursecat zilnic pe cele televiziuni. Nu a avut, are Neamţul şi nu e nici o problemă, pentru că el nu deranjează cleptocoruptocraţii. Cioloş trage, desigur, ponoasele.

Dacă fostul preşedinte ar fi avut avion privat de lux, să meargă cu el în vacanţe de lux prin ţări străine, sistemul corupt l-ar fi tocat zilnic, fără milă, pe cele televiziuni. Din nou: tot Dacian Cioloş trage ponoasele bugetare şi e sub presiune.

Evident, sumele nu sunt mari, ordinul de mărime este lipsit de impact bugetar, dar ideea şi exemplul personal este covârşitor. Iohannis trebuia să fie un exemplu, refuzând creşterea propriului salariu. Nu numai că nu a făcut-o: a dat semnalul.

Iar cel ce contracarează, ori încearcă să o facă, este Dacian Cioloş. Curtea Constituţională va discuta pe 20 ianuarie contestaţia făcută de Executiv la Legea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Aşa cum am mai explicat, dincolo de aspectul profund imoral al acestei legii (se presupune că în jur de 20.000 de oameni ai sistemului vor primi astfel pensii speciale), există aspectul bugetar: probabil că nu s-a făcut un studiu de impact bugetar.

Nu se ştie care este scoringul de impact asupra bugetului de pensii, e pur şi simplu o nesimţire feroce a acestor oameni, care încearcă să-şi determine astfel acoliţii din teritoriu, în nasul nostru, să facă totul pentru a perpetua sistemul corupt.

Iar Dacian Cioloş, rece, funcţional, imposibil de citit, acţionează pragmatic, contestând la Curtea Constituţională asta. Argumentul Executivului? Bombă cu napalm constituţional pe deplin justificată:

Sesizarea are în vedere încălcarea mai multor articole din Constituţie, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiţi aleşi locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale şi neasigurararea finanţării pentru indemnizaţiile nou create.

Citeşte şi
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, folosește un limbaj licențios, a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei,
PNL doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu poată candida la Parlament şi preşedinţie. Este
Preşedinţia cere ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, explicaţii privind revocarea directorilor de şcoli. Este vorba despre
Monica Macovei candidează la Preşedinţia României, a anunţat aceasta, într-un mesaj video postat pe site-ul
"PDL nu mai seamănă cu PDL-ul care era când eu am plecat şi o bună
În acest moment, în buricul Europei, nu mai poţi să-ţi faci mendrele multă vreme la
~Boc vrea sa-l dea jos pe seful agentiei de mediu~parlamentari pe linie de fuga~Apple dupa
Raspunde acum cineva pentru ca un procuror si-a construit intregul dosar pe o singura declaratie,
65% dintre cei care au auzit de aceste discuții au o părere bună și foarte
Aţi observat că există un conflict Ponta - Voiculescu? Dacă nu, v-aţi uitat prea mult
Share