Catalonia lui Puigdemont începuse să strângă relaţiile cu Rusia

Share

Catalonia lui Carles Puigdemont începuse deja să strângă relaţiile cu Rusia putinistă, arată surse de presă. Lideri sud-osetini şi abhazi putinişti sunt prezenţi în aceste zile la Barcelona.

Coroana Britanică, UE, Rusia şi mizele geopolitice ale scindării

Dimitri Medoiev, din Osetia de Sud, ajungea la Barcelona pe 26 octombrie. Medoiev, etnic rus, este ministru de Externe de facto al regiunii separatiste osetine. El urma să aibă discuţii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, conform El Pais.

Rusia încerca astfel să umple golul lăsat de firmele care plecau din Barcelona, din cauza secesiunii de Madrid. Scopul nu este, aşa cum ne-au învăţat ruşii, prosperitatea şi afacerile, ci controlul economic.

Catalonia lui Puigdemont, cu oficiu economic din Oseţia de Sud

Oseţia de Sud şi-a deschis un oficiu reprezentativ în Catalonia, anunţa cu o zi înainte Caucasian Knot. Înainte de intervenţia Madridului, Vestitorul acestei descinderi cu aparenţă economică era exact Medoiev, omul lui Putin în teritoriul georgian ocupat de Rusia.

Putin încurajează mişcarea de independenţă printr-un emisar trimis în Catalonia.

Un politician din Oseţia de Sud, cunoscut pentru afinităţile sale cu preşedintele rus Vladimir Putin, a vizitat Barcelona în această săptămână. Scopul – stabilirea de legături între conducerea de la Barcelona şi cercurile Kremlinului. Dar şi o ipotetică independenţă a Cataloniei de Spania.

, arată surse ale serviciilor secrete spaniole citate de presa spaniolă.

Medoiev voia relaţii bilaterale şi culturale Catalonia – Oseţia de Sud

Dimitri Medoiev, ministrul de Externe de facto sud-osetin, a fost într-o vizită oficială în Catalonia luni şi marţi. El s-a întâlnit cu liderii ai mediului de afaceri şi a deschis un oficiu de reprezentare. Aceasta pentru…

… a promova relaţii bilaterale în chestiuni umanitare şi culturale.

, conform Sputnik. În timpul vizitei sale, Medoiev a vorbit despre paralelismele existente între Catalonia şi Osetia de Sud, regiune separatistă prorusă din Caucaz.

Cu 26 de ani în urmă, poporul Osetiei de Sud a luat aceeaşi decizie politică: să-şi creeze propriul stat.

, a spus Medoiev, conform sursei de presă ruse citate anterior.

Medoiev? Înainte a fost în Lombardia şi Veneto

Înainte să viziteze Catalonia, Medoiev s-a oprit în regiunile italiene Lombardia şi Veneto. Aceasta exact când aici se ţineau referendumuri  pentru o mai mare autonomie faţă de Roma. Şi aici, apropiatul lui Putin a stat de vorbă cu lideri regionali şi locali.

Nici guvernul catalan, nici autorităţile separatiste din Osetia de Sud nu au comentat asupra unei eventuale întâlniri Medoiev – liderii separatişti catalani sau cu parlamentari de aici. Catalonia secesionistă începuse să strângă relaţiile cu Rusia putinistă, anunţa tot pe 26 octombrie Express.co.uk.

Share